Hirdetés

Mégis a PlayStation 5-tel együtt debütál az új PSVR?

|

Egy játékkiadó szerint a PS5 érkezésével párhuzamosan a PlayStation VR utódja is az üzletek polcaira kerül.

Hirdetés

Már tavaly szárnyra kapott a hír, miszerint a Sony felfrissítené VR-headsetjét, és egy átdolgozott, sok szempontból továbbfejlesztett modellel adna újabb lökést a virtuális valóság elterjedésének. Ezt a pletykát látszottak alátámasztani a később kiszivárgott szabadalmi adatok, melyek vezeték nélküli készülékről, körülbelül öt órányi üzemidőt nyújt akkumulátorról, 220 fokos FOV-ban 2560x1440-es felbontású, másodpercenként 120 képfrissítésre alkalmas kijelzőről, valamint 250 dolláros ajánlott fogyasztói árról szóltak. A Sony persze nem kommentálta az értesüléseket, a cég kutatás-fejlesztési részlegének egyik vezetője azonban megosztotta véleményét egy torontói konferencián. Dominic Mallison úgy vélte, egy újabb modell csak összezavarná a fogyasztókat, a most kapható PSVR egyébként is kompatibilis lesz a PS5-tel, emiatt gyakorlatilag kizárta, hogy már 2020-ban piacra dobják az utódját.

Hirdetés

Egészen mostanáig semmi sem adott rá okot, hogy kételkedjünk a szavában, csakhogy időközben a VR-játékok fejlesztésére és kiadására specializálódott VR Education Holdings (az Apollo 11 VR és a Titanic VR köthető a céghez) befektetők előtt kész tényként tálalta, hogy 2020-ban megjelenik a PlayStation 5 (ezt eddig is tudtuk) és vele együtt az új PlayStation VR, ami előreláthatóan kibővíti a már most ötmilliós felhasználói bázist. A vállalat feltett szándéka támogatni a szóban forgó eszközt.

Mivel nem egy az utcán véletlenszerűen megszólított személy állításáról van szó, bír bizonyos súllyal a kijelentés, de mérget nem vennénk azért arra, hogy minden úgy van, ahogy elmondták, hiszen még mindig nem hevertük ki azt, amikor a HTC China fejese fogott mellé a Left 4 Dead 3-mal.

Ti beérnétek a mostani headset teljesítményével a PS5 első éveiben, vagy mihamarabb lecserélnétek egy fejlettebb készülékre?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)