Hirdetés

Így lehet a PSVR-t PC-vel használni

|

Ugyan hivatalosan nem működik együtt a Sony VR sisakja a PC-vel, de vannak trükkös játékosok, akik megoldották ezt egy programmal.

Hirdetés

A PlayStation VR megjelent, és szépen zárkózik is fel az Oculus Rifthez és a HTC Vive-hoz. Nem csoda, hogy a vásárlók szeretnék esetleg a PC-jükhöz is használni az eszközt, de egyelőre ez még nem támogatott. Hivatalosan.

Szerencsére létezik egy Trinus PSVR nevű program, aminek a jelenlegi verzióját (még viszonylag korai stádiumban van a fejlesztés) már itt le is tölthetitek.

A program képes monoscopic támogatást adni a nem-VR játékokhoz, és tökéletesen futtatni a SteamVR programokat. Ugyan egyelőre még csak 60hz-et képes kipréselni az eszközből (ez később javulhat), de ez általános felhasználásra már nem olyan rossz.

A program nem működik együtt az Oculus Touch és hasonló kiegészítőkkel, így csak a klasszikus irányítási megoldások működnek. A lenti videóban meg is nézhetitek, hogy hogyan működik a cucc, és mi kell a használatához.

Még kicsit bogaras a program, de első nekifutásra nem rossz. A Trinus PSVR folyamatosan fejlődik majd, és ha másra nem, arra legalább jó lesz, hogy (remélhetőleg) rákényszerítse a Sony-t a hivatalos támogatás kiadására. Vagy a jogi illetékesek letiltják, ez is egy lehetőség.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)