Hirdetés

Project Scarlett - komoly VR-felszerelést is kapunk az újgenerációs Xbox mellé?

|

A Microsoft bejegyzett szabadalmai talán arról árulkodnak, hogy a cég már a virtuális valósággal is kísérletezik.

Hirdetés

Ha minden a tervek szerint megy, akkor jövőre átlépünk egy új konzolgenerációba, így 2020 végén már PlayStation 5-ön és az egyelőre Project Scarlett kódnéven futó Xboxon játszhatunk. A Sony gépéről már hallhattunk érdekes apróságokat korábban, de némi friss infónak köszönhetően most a redmondiak új masinája került a reflektorfénybe.

Hirdetés

Nemrég elérhetővé vált az interneten két olyan szabadalom is, amit még 2018 márciusában jegyeztett be a Microsoft, és talán elárulnak nekünk ezt-azt a Project Scarlettről. Az egyik egy beviteli eszköz, a másik pedig egy VR-tevékenységhez kitalált szőnyeg. A dokumentumokban lévő képek egy részén VR headset és Kinect kamera látható, és az egyéb rajzok alapján valószínűsíthető, hogy a cég mindezek mellé még egy pár mozgásérzékelős kontrollert, egy digitális tollat, és egy olyan szőnyeget tervez, ami korlátozza a játékterünket a VR használata közben.

Egyébként nem elképzelhetetlen, hogy a következő generációban a virtuális valósággal is komolyabban foglalkozik majd a Microsoft, és ismét visszahozza a Kinectet valamilyen formában. Ám az ilyen szabadalmak még nem jelentenek garanciát semmire, és az is benne van a pakliban, hogy nem kizárólag Xboxhoz készülnek, már ha egyáltalán tényleg csinálnak ilyeneket a srácok.

Ti örülnétek, ha jönnének ilyen kiegészítők a konzol mellé?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)