Hirdetés

Nem lesz VR az Xbox Scarletthez, mert a rajongókat az nem érdekli

|

Ezt maga az Xbox üzletág vezetője jelentette ki kendőzetlenül.

Hirdetés

Az Xbox feje, Phil Spencer a Stevivornak adott interjújában elmondta, hogy a Project Scarlett életében egyszerűen nem fognak foglalkozni a VR-ral. Kicsit úgy érezhető a hangneméből, mintha a saját ízlésére alapozná mondandóját, de azért ennél nyilván megfontoltabb tervezés folyt a Microsoft berkein belül. Bárhogy is, Spencer nem óvatoskodott a szavakkal, amikor az újgenerációs Xbox és a VR lehetőségeiről faggatták.

Hirdetés

Eleve elég erős szavakkal illette az egész technológiát:

"Vannak gondjaim a VR-ral. Egy elszigetelt élmény, és én úgy gondolok a játékokra, mint közösségi folyamatokra. Arra reagálunk, amit a vásárlóink kérnek...és senki nem kéri a VR-t."

Spencer azt is hozzátette, hogy túl sok üzleti lehetőség sem rejlik a technológiában az eddigi eredményeket látva a piacon.

"Senki sem ad el több milliónyi VR cuccot. Lehet, hogy egyszer eljutunk majd oda, de most nem erre koncentrálunk."

A PSVR-ból azért idén tavasszal már hozzávetőlegesen elpasszoltak 4,2 millió darabot, de a konzol összeladásaihoz képest (ami akkor kb. 100 milliónál járt) ez tényleg nem elképesztően erős teljesítmény. Ugyanakkor a Microsoft Flight Simulator alkotói is erősen kacérkodnak a VR-ral, és a Half-Life: Alyx is okozhat még meglepetéseket, szóval azért nyitva lehet hagyni a kaput, hátha az üzleti realitások változnak a következő 1-2 évben. Kíváncsiak leszünk, Spencer véleménye is változhat-e ebben a kérdésben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)