Hirdetés

A Quake természetesen Oculus Rifttel is zseniális

|

Az idejétmúlt grafika sem tudja tönkretenni azt a hangulatot, amit az id Software legendás játéka nyújt az Oculus Rifttel.

Hirdetés

A Bethesda már dolgozik a legendás aréna shooter, a Quake következő részén, viszont ez nem jelenti azt, hogy a sorozat korábbi epizódjait nem éri meg újra elővenni, főleg mivel a Quake első részét egy kiegészítőnek köszönhetően már virtuális valóságban is játszhatjuk.

A Quake VR nevű mod a Quakespasm kiegészítője, ami az eredeti játék úgynevezett source portja. Ez azt jelenti, hogy a játék eredeti forráskódját átültetik valamilyen modernebb platformra vagy keretrendszerre, ebben az esetben OpenGL támogatást biztosítva, ami grafikus gyorsítást tesz lehetővé. A mod Oculus Rifttel és HTC Vive-val is működik, az eredmény pedig varázslatos. A dolog egyik nagy előnye, hogy mivel a Quake technikailag elég butának számít manapság, ezért még VR-ben sem fogja nagyon megerőltetni a videokártyánkat.

A Quakespasm Rift modot ingyenesen le lehet tölteni, viszont a Quake adatait tartalmazó .PAK fájl birtokában tudunk csak a shareware epizódon túli pályákkal játszani, de talán ez sem nagy próbléma, hiszen a Quake-et manapság már tök olcsón be lehet szerezni.

Nektek hogy tetszik? Melyik klasszikust tolnátok még VR szemüveggel?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)