Hirdetés

Red Alert 2 - HTC Vive-ra készítette el egy magyar programozó

|

Horváth Ádám mindannyiunk gyerekkorának egy ikonikus darabját, a Command & Conquer: Red Alert 2-t készítette el HTC Vive-ra, hogy megmutassa, hol tart ma a VR technológia.

Hirdetés

Valószínűleg a Westwood fejlesztői se gondolták, hogy valaha ilyen formában láthatják viszont a játékukat, hát még mi. Azonban, ha a virtuális valóság már idáig eljutott, könnyen lehet, hogy hamarosan mindannyian egy háromdimenziós térkép fölé hajoló hadvezérnek képzelhetjük magunkat a csatatérré változtatott nappalinkban.

Horváth Ádám Sly_Fox 3D modelljeinek segítségével, Unreal Engine 4-et használva építette újra a játékot, egyben HTC Vive támogatással is kiegészítetve, amiről egy 9 perces játékmenetet meg is osztott velünk. A felvétel szobaléptékű módban készült, és végignézhetjük benne, ahogy Ádám a bal kontrollert gyártási panelünkként használva, jobb kezével az egységeit irányítva és épületeket elhelyezve nyer egy kétszemélyes térképen a számítógép ellen.

Természetesen a grafika egyelőre a mai VR szintnek felel meg, és első ránézésre is érezhető, hogy a kontrollerek nem egy RTS által megkívánt precíz és gyors mozgásra lettek kitalálva, de a hardver korlátaitól eltekintve (amik pár év múlva úgyse ott lesznek, mint most) látható, hogy a stratégiai játék átültetése nagyon jól sikerült, és rengeteg lehetőséget tartogathat a jövőben mind a fejlesztőknek, mind a játékosoknak.

Ádámnak, mint veterán Unreal Engine 4 fejlesztőnek ez már nem az első projectje, amivel felhívja magára a világ figyelmét: Youtube csatornáján több korábbi ötletét is megtekinthetjük, kezdve az íróasztalán vívott háromdimenziós csatától a virtuális tükörig.

Sajnos abban nem reménykedetünk, hogy a felújított Red Alert 2 nyíltan elérhető lesz, hisz a project csak demonstráció céljából készült, abban azonban bízunk, hogy hamarosan mindannyian kipróbálhatunk hasonló játékokat otthon is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)