Hirdetés

A PlayStation 5 is támogatja majd a PSVR-t?

|

A VR játékok világában otthonosan mozgó Tessara Studios munkatársa szerint érdemes számítani rá, hogy a PSVR a következő generációban is kiemelt szerephez jut majd.

Hirdetés

Egyre több pletykát hallani arról, hogy mit is hoz majd nekünk a következő konzolgeneráció (például visszafelé kompatibilitást), viszont arról még nem sok szó esett, hogy a jelenleg is kitartó (bár messze nem annyira trendteremtő) VR őrület milyen szerepet játszik majd a konzolok jövőjében. Ha a Sony sikeresen beszállt a VR bizniszbe a saját hardverével, akkor joggal merülhet fel a kérdés, hogy hogyan viszik majd ezt tovább, amikor megjelenik a PlayStation 5?

Hirdetés

A Tessara Studios csapatáról nem mondható el, hogy nincsenek a képben a témát illetően, hiszen a nemrég megjelent Intruders: Hide and Seek is az ő kezük munkáját dicséri, a stúdió tulajdonosa, Pablo Lafora pedig nemrég egy interjúban beszélt arról, hogy szerinte milyen szerepet vállal majd a VR a PlayStation jövőjében:

"A PS Move már kilenc éve megjelent. Nagyon jól működött, pedig nem úgy tűnt, mintha az elejétől fogva ezt tervezték volna. A Sony tudja, hogy a VR/AR a jövő, úgyhogy én úgy gondolom, hogy fontos szerepet játszik majd a PlayStation 5 pályafutásában. Szerintünk ezt a konzolt már a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy a VR-t is szem előtt tartsák, szóval valószínűleg már nem kiegészítőként fog működni, de persze nem jelenti azt, hogy ez kizárólag VR konzol lesz majd."

Van fantázia abban, amint Lafora mond, főleg annak kapcsán, hogy a következő hardverbe már jó eséllyel be lesz építve a VR támogatás, ugyanis a PSVR egyik nagy hátránya, hogy elég nyakatekert az összeszerelése, szóval mindenképp ütős lenne egy konzol, amihez ugyanúgy tudjuk csatlakoztatni a headsetet, mint egy kontrollert.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)