Hirdetés

2018-ban komoly növekedésnek indult a PC-s VR felhasználók száma

|

Legalábbis a Steam adatai ezt mutatják, sokkal több VR játékos lett 2018-ban, mint egy évvel korábban. Persze összességében még mindig egy kicsi felhasználói bázisról beszélhetünk csupán.

Hirdetés

A Steamen mindenki számára adott a lehetőség, hogy részt vegyen egy hardveres felmérésben. A legfrissebb összesített eredmények alapján kiderült, hogy a 2018-ban több mint kétszer annyian használtak VR-készüléket PC-n, mint tavalyelőtt.

Hirdetés

Ez hatalmas előrelépést jelent, viszont a teljes játékosbázishoz viszonyított arányszámok már nem ilyen biztatóak. A tavalyi megnőtt VR-játékosszám ugyanis az összes játékos mindössze 0,8%-át képviseli. Az Ars Techica adatai alapján 2018 októberében valamivel több mint 90 millió aktív felhasználó volt Steamen, és közülük nagyjából 720 ezren használtak valamilyen VR-készüléket.

A headsetek közül az Oculus Rift a legnépszerűbb, ezt 46,45%-ban használják, a HTC Vive 40,82%-kal a második.

Ti használtok valamilyen VR-készüléket PC-n? Vagy esetleg PSVR a befutó?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)