Hirdetés

Ilyen a VR-élmény egy önvezető járműben

|

Amilyen ütemben halad az önjáró autók fejlesztése, egyre biztosabbá válik, hogy ez a technológia a mindennapjaink részévé válik majd a nem túl távoli jövőben. A Ubisoftnak pedig már arra is van elképzelése, hogy a virtuális valóságot miképpen vegyíthetnénk vele.

Hirdetés

Képzeld el a világunkat, de úgy, hogy a vezetéshez már nincs szükség sofőrre. Bárhová eljuthatunk a kocsinkkal úgy, hogy csak behuppanunk az ülésre és olvasunk, filmet nézünk, beszélgetünk, eszünk, mindezt anélkül, hogy az útra kelljen figyelnünk, hiszen a teljesen biztonságossá tett önvezető járművünk gondoskodik róla, hogy épségben odaérjünk mindenhova. Mi lenne akkor, ha a munkába menet megtett, jól ismert utat feldobná az, ha a virtuális valósággal kevernénk a mi világunk környezetével? 

Hirdetés

Valahogy így kell elképzelni azt a koncepciót, amit a Ubisoft és a Reanult autógyár dolgozott ki együtt. A két vállalat által elképzelt VR-élmény egyszerűen hangozhat elméletben, a valóságban viszont annál lenyűgözőbb: a Renault Symbioz névre keresztelt önjáró autót keresztezték a Ubisoft virtuális valóság technológiájával, amelynek eredményeképpen a szemüveget felhelyezve az utas nem egy teljesen másik világban találja magát, hanem valós időben látja azt a környezetet, amelyben elhalad a járművel, csak éppen a VR-nek köszönhetően más-más stílusban, körítéssel.

A VR-élmény a kocsi navigációs rendszerével áll kapcsolatban, valós időben dolgozza és használja fel az így kapott adatokat, mint a sebesség, a sávváltás, a környező járművek és a többi, ez pedig minden egyes utat egyedülállóvá tesz. A Renault Symbiozt mellesleg valós körülmények között tesztelték a Párizs északi részén fekvő autópálya egy részén. 

Igazán lelkesítő, hogy már ilyen szintű a technológia, de megborzongunk, ha arra gondolunk, hogy kiszolgáltatva ülünk egy autóban, egy másik "valóságban", miközben körülöttünk zajlik a forgalom. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)