Hirdetés

Három VR játékon is dolgozik a Valve

|

A Valve három új játékot is fejleszt a HTC Vive-ra és nem ezúttal nem csak tech demókról vagy minijátékokról van szó.

Hirdetés

Nagyon sokat fejlődött a virtuális valóság az utóbbi néhány évben, viszont a legtöbb kritikus továbbra is úgy érzi, hogy még mindig nem tudott igazán önállósulni a technológia és a legtöbb ilyen eszköz már megjelent játékokra és relatíve rövid életű tech demókra támaszkodik. Gabe Newell szerint a Valve is keresztül ment ezen a folyamaton, de ugyanakkor komoly ígéreteket is tett.

Newell a Valve főhadiszállásán tartott nemrég egy konferenciát, ahol bejelentette, hogy három új VR játékon is dolgoznak, amik nem csak kísérletek lesznek, hanem teljes értékű megjelenések. Amikor felmerült a kérdés, hogy miért is foglalkozik ennyit a Valve hardverekkel, akkor Newell nem másra, mint Shigeru Miyamotora utalt vissza:

"Így egyszerre tervezhetjük a szoftvert és a hardvert. Ez olyan dolog, amit Miyamoto mindig megtehetett. Figyelembe vehette, hogy milyen beviteli lehetőségek vannak és a platformot igazíthatta a játékokhoz, amiket tervez. Úgy gondoljuk, hogy így jobb élményeket tudunk létrehozni."

Newell szerint a VR nem csak egy jópofa technológia, hanem egy teljesen új nyelv, amit a fejlesztőknek meg kell tanulnia beszélni, viszont ehhez nem lesz elég az, hogy csak hozzácsapják a már meglévő játékaikhoz:

"Az első dolog, amit megpróbáltunk az az volt, hogy elindítottuk a Half Life 2-t és a Team Fortresst VR-ban és míg ez nekünk nagyon tetszett, ez csak számunkra volt igazi mérföldkő. Fogyasztói szemmel enm volt benne semmi érdekes, ugyanúgy ahogy senki nem fog egy VR eszközt venni azért, hogy filmeket nézzen."

Jó tudni, hogy a Valve nem csak újra akarja csomagolni a már megjelent sikerjátékait és mindenképpen kíváncsiak vagyunk rá, hogy mit tudnak majd kihozni a platformból.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)