Hirdetés

Váratlan módszerrel válnak valódivá a virtuális falak

|

Egy német egyetemen egy elsőre talán ijesztőnek hangzó módszerrel teszik még hihetőbbé a virtuális terekben átélt élményeinket, amivel érezhetjük a játékbeli tárgyak tömegét, sőt, azt is elérhetik, hogy a nem létező falak megállítsanak.

Hirdetés

Ugyan a tavaly megjelent VR-headsetek már most elképesztő élményeket tudnak nyújtani, rengetegen vannak, akik még valószerűbbé szeretnék tenni a virtuális valóságban tett kitérőinket. Ennek az egyik legfontosabb komponensei a játékost és a gépet összekötő eszközök, amiket egy német csapat most egy egészen érdekes megoldással egészített ki.

A módszerük arra épül, hogy különböző, a bőrre szerelt elektródákkal stimulálnak bizonyos izomcsoportokat. A céljuk persze nem az, hogy önkéntelenül csapkodjunk a játéktéren, hanem az, hogy ha lehet, észre nem vehető ellenállást hozzanak létre a karjainkban. Így például, ha felemelünk egy játékbeli dobozt, a megfelelő izmok aktiválásával elérhetik, hogy úgy érezzük, lefelé húzza a kezünket a tárgy súlya, vagy akár hátra is lökhetik picit a karunkat, ha kivédünk egy lövedéket a virtuális valóságban. Maga a tény persze, hogy mindehhez folyamatos áramütéseknek kell kitennünk magunkat, nem túl vonzó, mindenesetre a kísérlet maga rendkívül érdekes.

Ti bevállalnátok egy hasonló kütyü használatát egy jobb VR-élmény érdekében?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)