Hirdetés

Egy 15 éves fiú egy rakás Tetris-rekordot megdöntött, és örömében sajttal öntötte le magát

|

Az elmúlt egy hónapban a NES-es változat minden fontos rekordját felülmúlta.

Hirdetés

A kompetitív játékosok közösségében újra fellángolt a Tetris-láz. A NES-es változat ismét népszerű lett a speedrunnerek és e-sportolók körében, amire az is rásegített, hogy a 13 éves Willis "blue scuti" Gibson végre végigjátszotta a 34 éve megjelent játékot. A verseny csak ezután indult igazán: egyre nagyobb és nagyobb kihívások születtek, köztük egy 10 milliós fogadással.

Ennek az volt a lényege, hogy a közösség összedobott több ezer dollárt, és örömmel kínálták fel azt az első embernek, aki eléri a 10 milliós pontszámot a NES Tetrisben. Itt jön be a képbe Alex T, aki nevetve hagyta el a célszámot.

Hirdetés

A 15 éves Alex március 11-én nem csak hogy elérte a 10 milliót, de 16 millióig pörgette a számlálót, ezzel majd' megduplázva az előző rekordot. Az egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Alex egy modolt verziót használt, amit a kompetitív játékosok pörgetnek. Ez a verzió javított bizonyos dolgokat, és nem omlik össze már adott pontokon, ellentétben az eredeti kiadással.

Azután, hogy a srác összegyűjtötte a 16 milliót, gyorsan át is váltott a klasszikus NES Tetrisre, ahol szintén összeszedett 12 milliót az első összeomlás előtt. Mindent egybevetve Alex bizonyította, hogy ő a játék bajnoka, hiszen március 11. és április 14. között a következő rekordokat állította fel:

  • A valaha elért legnagyobb pontszám modolt kazettán
  • A valaha elért legmagasabb szint modolt és eredeti kazettán
  • A valaha elért legmagasabb pontszám az összeomlás pillanatában
  • A valaha elért legmagasabb pontszám az összeomlás előtti pillanatban

Alex annyira lelkes lett a győzelmeitől, hogy izgalmában magára borított egy doboz cheddar sajtot.

Mivel a NES Tetris határait most kezdték csak el igazán feszegetni a versenyzők, nem lennénk meglepődve, ha még ezek a rekordok is megdőlnének. Érdekes lesz figyelni ezt a közösséget a következő hónapokban. Aki többet akar tudni Alexról, annak ez a videó mindent elmond.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)