A legjobb PlayStation VR2 játékok, amikben jó elveszni

|

Szűk kínálatból válogathatunk, de azért akad néhány olyan PlayStation VR2 játék, ami feledhetetlen élményt ad.

Hirdetés

Több mint hat évvel az első generációs PlayStation VR után érkezett meg 2023 februárjában a sokkal fejlettebb PlayStation VR2, ami a PlayStation 5 erejének segítségével lényegesen szebb képet tud megjeleníteni, kényelmesebb beüzemelni és használni, hiszen mindössze egyetlen kábellel csatlakozik, nem szükséges hozzá PlayStation Camera, szabadon mozoghatunk a szobában, és még a súlya sem vészes.

Persze a jó technológia semmit nem ér, ha nincs rá olyan tartalom, amivel ki tudjuk használni, és sajnos az idei év nem bővelkedett kiemelkedő PSVR2-es élményekben. Azért néhány játék így is akadt, amit érdemes beszerezni, ha játékkal töltött időtöket VR-ozásra szánnátok - összegyűjtöttük azokat, amik szerintünk most a legjobbak, és bővíteni fogjuk a listát, ha megjelenik még bármi említésre érdemes. A játékidőt most is a HowLongtoBeat adatai alapján adtuk meg.

A legjobb PlayStation 5 és a legjobb PlayStation Plus játékok listájáért kattints a linkekre!

Hirdetés

A legjobb PlayStation VR2 játékok - 2023. december

Beat Saber

  • Fejlesztő: Oculus Development Team
  • Kiadó: Oculus VR
  • Játékidő: végtelen
  • PlayStation Store: Beat Saber

Már az első PlayStation VR-nál is az egyik legjobb játék volt, és a második generációs eszközön sem tudunk ráunni a Beat Saberre. Ritmusjáték, de közben edzünk is: feladatunk két lézerkarddal megfelelő irányból szétvágni dobozokat, illetve akadályokat kerülgetni, mindezt válogatott zenék ritmusára. Már az alap kínálat is fantasztikus, de kiegészítők formájában olyan előadók számait adhatjuk hozzá, mint Billie Eilish, a Linkin Park, a Green Day, az Imagine Dragons vagy a The Rolling Stones. Partijátéknak és egyedül játszva is kiváló, ez legyen az egyik első, amit beszereztek a PSVR2 mellé!

Before Your Eyes

  • Fejlesztő: GoodbyeWorld Games
  • Kiadó: Skybound Games
  • Játékidő: 1,5-2 óra
  • PlayStation Store: Before Your Eyes

Meglehetősen rövid játék a Before Your Eyes, de így is érdemes belevágni, különleges élményt élhetünk át általa. Nem kifejezetten vidám: a történet azután kezdődik, hogy az általunk megtestesített főszereplő meghal, és a Ferryman segíti át őt a túlvilágra, ám ahhoz, hogy sikerüljön eljutni oda, a főhősnek újra kell élnie élete legfontosabb pillanatait. A játék szemmozgásunkat figyeli a PSVR2 beépített érzékelőinek köszönhetően, pislogással gördíthetjük előre a cselekményt.

Demeo

  • Fejlesztő: Resolution Games
  • Kiadó: Resolution Games
  • Játékidő: 12 óra
  • PlayStation Store: Demeo

A Demeo is egy érdekes játék, egy olyan koncepció, amire mi nem gondoltunk volna, de örülünk, hogy a Resolution Games igen. Lényegében egy asztali szerepjátékon alapuló társast játszunk az asztal mellett ülve (vagy állva, rajtunk múlik), karakterünket pakolászva válogatott katakombákban, körökre osztott harcok során bizonyítva, hogy megérdemeljük a végén ránk váró jutalmat. Hét kaszt körül választhatunk, támadásaink sikeréről kockadobás dönt, és kártyák kijátszásával akciózunk. Társasjátékok kedvelői szeretni fogják, még többjátékos mód is került bele. A tartalom mennyiségére sem lehet panaszunk.

Gran Turismo 7

Míg a Gran Turismo Sport egy erősen korlátozott VR-módot kínált, a Gran Turismo 7 esetében mindent beleadott a Polyphony Digital. Sajnos irányításhoz kormányt vagy a DualSense kontrollert kell használnunk, a VR Sense kontrollerek nem működnek vele, viszont ez az egyetlen korlátozás: bármely autó volánja mögé beszállhatunk, bármely versenypályán körözhetünk, és akár online megmérettetésekben is részt vehetünk. Az élmény megdöbbentően valósághű, és nem is annyira szédítő, mint a Sport esetében volt. Érdemes betérni a VR bemutatóterembe is, ahol közelről, kívül-belül szemügyre vehetjük az autókat.

Horizon Call of the Mountain

A Sony úgy látta a legjobbnak, ha a PlayStation VR2-t egyik aktuális sikersorozatának, a Horizonnak egy spin-offjával indítja útnak. A Call of the Mountain leginkább mászószimulátor, amiben a posztapokaliptikus világ változatos területeit járhatjuk be egy új szereplő, Ryas szerepében, de gyakran harcolnunk is kell, főleg íjat és nyilat használva. A történet nem kifejezetten érdekes, ám a hangulat a helyén van - aki bírja a mászást, és szívesen nyilaz le robotdinókat, jól fog szórakozni, de reméljük, jön még ennél jobb történetközpontú VR-játék a generációban.

Moss és Moss: Book II

Egyként érdemes kezelni a Moss játékokat, mert összefüggő történetet mesélnek el, és még így is csak 10 órába telik teljesíteni őket. Ebben egy apró egeret, Quillt irányítjuk, aki kalandra indul az erdőben, és mágikus dolgokra lel. Külső szemlélőként terelgetjük őt, segítünk neki puzzle-ök megoldásában, könnyebben, mint az első PlayStation VR-on, hiszen a Sense kontrollerek lényegesen pontosabbak. Emellett a látvány is szebb, a mozgás természetesebb és szabadabb. Csodálatos játékok, mindenképp próbáljátok ki őket!

No Man's Sky

  • Fejlesztő: Hello Games
  • Kiadó: Hello Games
  • Játékidő: 30 órától felfelé
  • PlayStation Store: No Man's Sky

Jaj, a No Man's Sky, az elmúlt évek egyik legrejtélyesebb játéka, amit a sárból húzott vissza a Hello Games, és mostanra több mint 25 ingyenes frissítéssel gondoskodott arról, hogy mindig legyen mit csinálni, továbbra is hanyagolva a mikrotranzakciókat. A végtelen űr felfedezése tévé előtt ülve is élvezetes, de igazán a PSVR2-vel mélyülhetünk el a kalandban; élvezet mind a planéták felfedezése, mind az űrben repkedés és az űrharc. A Sense kontrollereket is teljes mértékben támogatja, tényleg kihozták belőle a maximumot.

Pistol Whip

  • Fejlesztő: Cloudhead Games
  • Kiadó: Cloudhead Games
  • Játékidő: 3-5 óra
  • PlayStation Store: Pistol Whip

Akciójátékok és ritmusjátékok elemeit vegyíti a Pistol Whip: folyamatosan, automatikusan haladva lövöldöznünk kell a zene ütemére, így szerezve a lehető legtöbb pontot, miközben kerülgetjük a felénk tartó lövedékeket. Többféle kampányt játszhatunk végig, és frissítések is folyamatosan érkeznek.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)