Hirdetés

City Bus Simulator 2010

|

Igen, tudom: rétegjáték - de érdekes, izgalmas és ahhoz képest, hogy teljesen új, nagyon igényes.

Hirdetés

Gyerekkorunkban biztos többen akartunk a jelenlévők közül busszsofőrők lenni - én speciel LEGO-ból még metróvezérlő eszközöket is építettem, szóval a tömegközlekedés mindig vonzott.

New Yorkban létezik egy legendás buszvonal, az M42, amely Manhattan 42-es utcáján közlekedik. A játék ezt a vonalat dolgozza fel elsősorban döbbenetes részletességgel. Olyan helyszínekre juthatunk el a játékban, mint a Times Square, a Chrysler Building, a Grand Central Station, a Circle Line, az Intrepid vagy a Port Authority Bus Terminal. A 42. utca összes házát akkurátusan lemodellezték és létrehozták virtuálisan. A játék természetesen fizikai motort használ a megfelelő szimulációhoz, 3 játékmódal rendelkezik: Virtual world (ebben benne van a vezetés a menetrend betartásával), missziók, kampány.

A játékos Carlos szerepét kapja meg, aki egy igazi latin buszsofőr Manhattanban - Carlos animálható és 3D-ben irányítható a billentyűzettel és az egérrel. Belső és külső nézetből is játszható.

Miket is tud a busz a játékban? Az igen részletes 3D-s modell ugye alap, a magas minőségű shader model használata is az (nap visszatükröződése, utcai lámpák fénye). Realisztikusan viselkednek a lengéscsillapítók, így ha áthajtunk egy lyukon, vagy vizes úton vezetünk azt is érezni. A vezetőfülkében minden működik és teljes 3D-ben van szimulálva. Animáltak az ablaktörlők, a kerekes-szék guruló, a busz állóhelyzeti emelése és lesüllyesztése. Kapcsolhatóak a fények a busz belsejében. A játék támogatja a játék-kormányokat stb.

Mindemellett dinamikus mesterséges intelligencia irányítja a forgalmat, dinamikusan változnak a napszakok, az időjárás (eső például), az utasok animálva vannak, a busz bejárható 3D-ben és van a játékhoz egy jármű-editor is, amivel ingyenesen letölthető 3D-s modellek segítségével ki lehet cserélni a buszokat a játékban. Sőt, az év vége felé egy ingyenes útvonaltervezőt is letölthet majd, aki rendelkezik a játékkal.

Aki még ezek után is kiváncsi maradt, annak egy hosszabbacska film következzék magáról a játékról

A játék demója letölthető a hivatalos honlapról: City Bus Simulator 2010 demo

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)