Hirdetés

A CS:GO-ból skinárusok tucatjait vágták ki, többmillió dollárnyi kár keletkezett

|

A Valve nem kegyelmezett a nyerészkedő "játékosoknak". A Counter-Strike fejlesztői könyörtelenül kidobták a crypto-mosókként is üzemelő boltosokat.

Hirdetés

A Valve nagyjából 40 CS:GO fiókra csapott le, melynek következtében úgy 2 millió dollárnyi fegyverskin, matrica, tőr és egyebek estek ki a kereskedelmi körforgásból. Mivel a Counter-Strike: Global Offensive kozmetikai cuccait szabadon el lehet adni a Steam piacterén keresztül, egész weboldalak épültek fel arra, hogy a felhasználók cserélgethessék őket vagy kereskedjenek velük.

Az egyik ilyen oldal a CSGOEmpire, ami még júniusban tett közzé egy táblázatot, benne fiókokkal, melyek CS:GO cuccokkal kereskedtek és állítólag cryptovalutát mostak tisztára ezzel. 

Hirdetés

Az említett vádlottak állítólag a CSGORollon keresztül folytatták a tevékenységüket, mely során 12,7 millió dollárnyi cryptót moshattak tisztára csak a múlt hónapban. A CSGORoll és a CSGOEmpire két rivális üzlet, így egyik szavát sem hihetjük el jobban, mint a másikét, de a Valve bizonyítékokat találhatott a vádakra, mivel páros lábbal álltak bele a lista szereplőibe. A táblázatban látható fiókok egy kivételével mind letiltásra kerültek.

Nem tudhatjuk, hogy szándékosan célozták-e a lista szereplőit vagy azok csak belekeveredtek-e egy szokásos takarítási hullámba. Akárhogy is, ezzel dollármilliók estek ki a körforgásból, aminek a CSGORoll tulajdonosa nem is nagyon örült.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)