Hirdetés

Az Overwatch League hivatalosan is bezárt, rengeteg pénzt veszített ezzel a Microsoft

|

Hat év után véget ért a liga küzdelmes története, a kudarc árát pedig az új tulajdonos fizeti meg.

Hirdetés

Az Overwatch League-re mindent lehetett mondani, de azt nem, hogy ne lett volna ambiciózus. A Blizzard a lövölde megjelenése után teljes gőzzel elkezdte szervezni az adott városokra épített franchise-okat, és mindent biztosított egy gyönyörű arénától a csapatmezekig, amire csak szükség lehetett a sikerhez.

Persze az e-sportban nem azon múlik a dicsőség, hogy a Defiant csapatneve előtt ott van-e, hogy Toronto vagy sem. Rengeteg tényező befolyásolja az ilyesmit, és amikor pénzügyi problémák merülnek fel az iparban, akkor minden ilyen tényező fontossága megkérdőjeleződik.

Hirdetés

Az Overwatch League csapathelyeit annak idején 20 millió dollárért kínálták, ami nevetséges árazás volt. Ettől függetlenül sok csapat aláírta a szerződést a Blizzarddal és szépen apránként elkezdte leszurkolni a vételárat. Az elmúlt 1-2 év azonban megszorongatta a befektetői pénzekből felépített kártyavárat, és rengeteg e-sport szervezet volt kénytelen leépíteni a stábját. Kezdődött ez a League of Legends másodrangú ligájával, aztán elérkezett az OWL ideje.

Mivel a liga nézettsége azóta bukdácsolt, hogy a Blizzard 2020-ban átköltöztette azt a YouTube-ra, a stúdió feltette a nagy kérdést a csapatoknak: folytassuk-e tovább, vagy sem. A válasz egyértelmű volt, pláne, miután kiderült, hogy a Blizzard egy 6 millió dolláros csekket tűzött a "ne" rubrika mellé. A kiszállási járulék elég volt a 20 csapat tulajdonosainak ahhoz, hogy azok a kilépés mellett döntsenek. Ez azt jelenti, hogy végső soron az Activision Blizzardot szőröstül-bőröstül bekebelező Microsoft állja a 120 millió dollárra (kb. 42,358 milliárd forintra) számlát. Ebből az összegből akár egy pöpec AAA kategóriás játék is készülhetett volna.

Mindenesetre nemrég megjött a hivatalos közlemény az amerikai IGN-en keresztül:

"Eltávolodunk az Overwatch League-től és egy új irány felé visszük az Overwatch kompetitív oldalát. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki lehetővé tette az OWL működését, és a továbbiakban is az újjászervezett e-sport programunk fejlesztéséért dolgozik majd. Alig várjuk, hogy a közeljövőben megoszthassuk a következő fejezetünk részleteit."

A lényeg, hogy lesz majd valami a jövőben, de az már drasztikusan más struktúrában fog megvalósulni. Addig is, mi könnyes szemmel búcsúzunk Krusher99-től és álmaitól.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)