Hirdetés

Nevetni fogsz, ha megtudod, mit tiltottak ki a Counter-Strike meccsekről

|

Pénzbüntetésre számíthatnak a szabálysértő versenyzők.

Hirdetés

Létezik számos népszerű, milliók által játszott, multiban (is) erős FPS a Call of Dutytól a Battlefielden és a Halón át a Rainbow Six: Siege-ig, nem is beszélve a külön műfajt alkotó battle royale-okról, de ha e-sportról van szó, egyik sem érhet fel a Counter-Strike: Global Offensive-hez. Igaz, a Valve már javában tesztelgeti az utódjának szánt Counter-Strike 2-t, ám egy darabig még biztosan nem adja át a koronát.

A Steam toplistáját rendszeresen vezető, a saját rekordjait újra és újra megdöntő CS:GO legkiválóbb játékosai olyan versenyeken mérik össze tudásukat minden évben, mint amilyeneket a 2015-ben alapított, Európában, Amerikában, Ázsiában és Óceániában aktív Electronic Spotres League (ESL) szerve.

Hirdetés

A profiliga következő nagy eseménye, az IEM Cologne 2023 augusztus 2-án kezdődik, és ennek apropóján július 20-án több mint 50 új illetve módosított, és azonnal érvénybe léptetett szabályt jelentettek be. Ezek közül a legnagyobb feltűnést a dresscode-ra vonatkozó rendelkezés keltette. Ez ugyanis nemcsak egységes öltözéket (értsd mezt) követel meg a csapattagoktól, hanem azt is, hogy hosszú nadrágot és zárt cipőt viseljenek. Bármilyen fejfedő tilos, ahogy a nyitott lábbelik is, mint a szandálok és strandpapucsok, valamint külön kiemelték, hogy az elől többnyire zárt, és akár a saroknál külön rögzíthető Crocs papucsokra is vonatkozik a száműzetés.

Aki megszegi a szabályokat minimum 250 dolláros (kb. 85 500 forintos) büntetésre számíthat, de a szervezőktől kap megfelelő ruhadarabot, lábbelit, aminek az árát levonják a pénzdíjából. Ha pedig a renitens viselkedése csúszást okoz a programban, akkor annak a következményei is rajta fognak csattanni. Ezt tartsátok észben, ha a közeljövőben kvalifikáljátok magatokat az ESL valamelyik tornájára.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)