Hirdetés

Saját meccseire kötött fogadásokat egy profi CS:GO-játékos

|

Hiába van bizonyíték, tagadja, hogy bármi ilyet csinált volna.

Hirdetés

Továbbra is gyakori terepe a csalásoknak a világ egyik legnépszerűbb multis lövöldéje, a Counter Strike: Global Offensive, amelyet jelen cikk írásának pillanatában is több mint 1 millió ember nyüstöl. Ezek alapján egyáltalán nem meglepő, hogy napi szinten gyakorta 2-3 ezer játékos is tiltásra kerül, akik különféle külső szoftverek, programok vagy egyéb alkalmazások segítségével próbálnak tisztességtelen előnyre szert tenni.

Természetesen a Valve mindig is törekedett arra, hogy a lehető leghatékonyabban szűrje a csalókat, azonban vannak olyan helyzetek, amiket még a saját fejlesztésű Anti-Cheat rendszerük sem képes detektálni, ugyanis teljesen más módon, sokszor a Steamen kívül próbálnak valamiféle előnyt szerezni a nem tisztességesen játszók.

Hirdetés

Történt nemrégiben, hogy a 18 éves svéd játékos, Joel 'joel' Holmlund több olyan meccsre is fogadásokat kötött, amelyeken játékosként volt jelen. Tette ráadásul ezt úgy, hogy a saját csapata, a GODSENT ellen fogadott, ami ekkorra már javában vesztes sorozatban volt, így szinte garantált volt az ismételt veresége.

Nem sokkal azután, hogy Joel lebukott, még az is kiderült, hogy májusig bezárólag további 17 meccsre is fogadott, holott ez a Valve szabályai szerint tilos a profi játékosok számára:

"[A profik] semmilyen körülmények között nem fogadhatnak CS:GO mérkőzésekre, nem létesíthetnek partneri kapcsolatot különböző fogadó oldalakkal, és nem adhatnak át olyan információkat másoknak, amikkel befolyásolni tudják a fogadásaikat."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Joelnek augusztus végén kézbesítették a vádiratot, ami után egyből tagadásba kezdett és azt állította, hogy egyetlen szabályt sem sértett meg. Az Esports Integrity Commission (ESIC) ezután további adatokat gyűjtött, majd ezek figyelembe vételével az alábbi döntést közölte:

"A további feltáró vizsgálatok során begyűjtött meggyőző bizonyítékok alapján az ESIC úgy szavazott, hogy Holmlund urat egy elutasító végzésről szóló értesítéssel felfüggeszti."

A bizonyítékok között egyébként különböző IP-címeket, eszközazonosítókat és böngészőinformációkat gyűjtöttek be az illetékesek, továbbá megtalálták még az események során megtett egyedi fogadási feljegyzéseket és számlákat is.

Az ügy jelenleg ott tart, hogy a svéd játékosnak most október 6-ig van ideje új bizonyítékokat bemutatni, melyek után az ESIC újabb nyilatkozatot tesz majd. Joel egyébként egy Twitter/X posztban reagált a történtekre, ahol továbbra is nemtetszését fejezte ki az ESIC igazságtalan döntésével kapcsolatban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)