Hirdetés

Ezek az Xbox Game Pass legjobb PC-exkluzív játékai

|

Előfizetőként számos kiváló, ám Xbox konzolokon elérhetetlen alkotással tölthetjük szabadidőnket. Közülük válogattuk ki azokat, amelyeket mindenkinek ki kellene próbálnia.

Hirdetés

Minden platformnak megvannak a maga exkluzívjai, természetesen a PC-sem kivétel, és az ilyen címek közül nem egy a most új és kihagyás után visszatérő előfizetőknek 300 forintért 3 hónapig korlátlanul használható Xbox Game Pass Ultimate felhozatalának részét képezi. Bizonyos műfajok (főként a stratégiai játékok) billentyűzetre és egérre komponált képviselőit ha nem is lehetetlen, de mindenképpen fejlesztőt próbáló feladat a kontroller limitációhoz igazítani.

Emiatt igencsak valószínű, hogy összeállításunk szereplőinek nagyobbik hányada sosem látogat majd el Xboxra, de ez nem is feltétlenül tragédia, hiszen most már akár egy játékra alkalmatlan noteszgépen is futtathatjuk a címeket az Xbox Game Pass Ultimate-be integrált Xbox Cloud Gamingnek köszönhetően. Nézzük is, melyek azok a PC-s játékok, amiket érdemes kipróbálni.

Hirdetés

Age of Empires sorozat

Aligha szükséges bemutatni a stratégiai játékok kedvelőinek a néhai Ensemble Studios alkotásait, amelyek kipofozott és modernizált formában tértek vissza. Az emberi történelmet a kőkortól a 19. század második feléig feldolgozó trilógia (valamint kiegészítőik) órák százaira kínálnak elfoglaltságot szkriptelt hadjáratok és online összecsapások formájában.

Az első rész vélhetően már nem fog bővülni, ám a másodikhoz és a harmadikhoz még úgy is várhatunk friss tartalmakat a későbbiekben, hogy már az ajtón kopogtat az Age of Empires IV is, amely szintén első naptól fogva a Game Pass kínálatát gazdagítja.

BattleTech

A Shadowrun trilógiát jegyző Harebrained Schemesnek köszönhetően igazán pazarra sikerült visszatérésünk a fájdalmasan sokáig parlagon hagyott BattleTech univerzumba. Emlékezetes, fordulatokban gazdag kampány során ismerhetjük meg a távoli jövőben egymással hadakozó frakciókat, és tapasztaljuk ki a mechek (ember által irányított óriási, kétlábú harci lépegetők) hatékony működtetésének csínját-bínját. A körökre osztott harcrendszer, a fejleszthető pilóták képességei, a különféle mechvázak és a rájuk aggatható fegyverrendszerek sokasága változatos taktikák kidolgozására és alkalmazására nyújt lehetőséget.

Halo: Spartan Strike

Meglepő, de tény, hogy a Halo: Spartan Assault utódja bizony egyetlen Xbox konzolon sem elérhető, és egyelőre semmi sem utal arra, hogy ez az állapot belátható időn belül változna. A franchise fekete báránya elődjéhez hasonlóan a twin-stick shooterek táborát erősíti, tehát az akciót madártávlatól követjük nyomon, spartanunkat pedig az egyik analóggal terelgetjük, míg a másikkal célzunk. A franchise emblematikus fegyvereit és járműveit is munkára foghatjuk a Halo 2 és a Halo 4 idején zajló összecsapásokban.

Command & Conquer: Remastered Collection

Az EA Play integrációját követően március óta az Electronic Arts terebélyes katalógusához is hozzáférést nyernek az előfizetők, így többek között olyan csemegékkel szórakoztathatják magukat, mint a C&C és a Red Alert felújított első részeit (plusz a kiegészítőket) magába foglaló gyűjteményes kiadás. Az RTS-történelem meghatározó darabjai még ma is feledhetetlen élményt nyújtanak. Vétek lenne kihagyni ezeket a klasszikusokat, akár a nosztalgikus emlékektől párás tekintetű veterán vagy, akár az egeret eddig csak internetes böngészésre és irodai szoftverek kezelésére használó újonc.

Crusader Kings III

Az utóbbi időben már egyáltalán nem számít kuriózumnak, ha egy-egy nagyobb kaliberű játék a megjelenés pillanatától fogva elérhető az Xbox Game Pass előfizetői számára. Így járt a grand strategy műfaj jeles képviselője is, melynek révén számos nemzet valamelyikének élére állva rajzolhatjuk újra a középkorban ismert világ térképét. Elődeihez képest komoly újításnak számítanak a Crusader Kings III erőteljes szerepjátékos vonásai, dinasztiánk sorsának egyengetése épp olyan szórakoztató, mint amekkora kihívást jelent. Ez az igazi trónok harca...

Endless Space 2: Deluxe Edition

Miközben az RTS-ek látványosan visszaszorultak, a gyors helyzetfelismeréssel ellentétben inkább a stratégiai távlatokban való gondolkodás képességét favorizáló 4X-es játékok köszönik szépen, remekül vannak, mi több, sokadik reneszánszukat élik. Nagyon leegyszerűsítve az Amplitude alkotása olyan, akár a Civilization az űrben: kiválasztott frakciónkkal fokozatosan terjeszkedünk, kihasználva a tudomány legújabb vívmányait, és amikor csődöt mond a diplomácia, akkor a fegyverek nyelvén hozzuk a többi nép tudomására, hogy ki is a végtelen világűr ura.

Starbound

Szinte korlátlan szabadságot ad a Pathway és az Eastward fejlesztőinek multiban is játszható alkotása. Amennyiben arra érzünk késztetést, mindent alárendelhetünk küldetésünknek, hogy felkutassuk és semlegesítsük a Föld elpusztítóit, de abban sem akadályoz meg senki, ha krónikák lapjaira kívánkozó kalandok helyett inkább véletlenszerűen generált bolygók felfedezésével töltenénk szabadidőnket. Elvégre olykor a földművelés is lehet annyira kielégítő, mint kifürkészni a világegyetem legféltettebb titkait.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Iron Harvest

A King Art Games távlati tervei között szerepel konzolos kiadás is, ám egyelőre még a PC-sek privilégiuma az 1920+ univerzumon alapuló stratégiai játék. (Amennyiben hasonlóságot véltek felfedezni a Scythe társassal, az bizony nem a véletlen műve.) Alternatív, a valódinál jóval tovább húzódó első világháborús ütközetekben vehetünk részt, amelyeket a szokványosnak mondható gyalogság és tüzérség mellett úgynevezett hősi egységek, valamint a technológia csúcsát képező harci lépegetők (dieselpunk mechák) színesítenek.

Phoenix Point

Julian Gollop, az X-COM atyja bőven elért már annyit a játékiparban, hogy emelt fővel vonulhasson nyugdíjba, ám ő ahelyett, hogy tétlenül szemlélte volna az egykor általa gondozott franchise feltámasztását (tegyük hozzá, hogy a Firaxis remek munkát végzett), inkább tető alá hozott egy sok szempontból hasonló projektet. A Phoenix Point ráadásul még újítani is tudott a műfajon belül, ugyanis a procedurálisan generált hadszíntereken fejlődő, a taktikánkhoz alkalmazkodó rémségekkel néznek szembe katonáink, és még egymással rivalizáló frakciók is bonyolítják a helyzetet.

Solasta: Crown of the Magister

Viszonylag friss még, hiszen május végén debütált a Tactical Adventures méltatlanul kevés figyelmet kapott alkotása. Megkockáztathatjuk a kijelentést, hogy korábban még egyetlen fejlesztőnek sem sikerült videojátékba ilyen akkurátusan átültetnie a Dungeons & Dragons szabályrendszerét, annak is az 5.1-es kiadásáét. A Solasta: Crown of the Magister körökre osztott küzdelmeiben a közvetlen környezetünket is felhasználhatjuk, legyen a célunk támadás, vagy épp ellenkezőleg, visszavonulás. Régi vágású szerepjátékok rajongóinak mindenképpen muszáj kipróbálniuk.

Ti mit ajánlanátok az Xbox Game Pass kínálatából? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)