Hirdetés

Különleges módon ötvözi az Alan Wake 2 az élőszereplős filmbetéteket a játékmenettel

|

Hangulatos előzetest hozott a Remedy a gamescom 2023 nyitórendezvényére.

Hirdetés

Miután a Microsoft passzolta, a Remedy pedig a Quantum Breakkel, a Controllal, valamint olyan bérmunkákkal foglalkozott, mint a CrossfireX egyjátékos módja, nem reménykedtünk abban, hogy valaha is folytatást kap a Alan Wake. A 2021-es The Game Awards aztán mindent megváltoztatott, az Epic Gamesszel összebútorozott stúdió lerántotta a leplet az Alan Wake 2-ről, amely elődjével ellentétben már nem ijesztő köntösbe bújtatott pszichológiai thriller, hanem kőkemény túlélőhorror.

De valószínűleg arra a hírre is a homloka közepéig szaladt a legtöbb rajongó szemöldöke, hogy nem a címszereplő az egyetlen karakter, akit irányíthatunk majd a játékban. A csapdába esett regényíró mellett főszereplővé lép elő Saga Anderson FBI-ügynök, illetve felbukkan még egy fontos figura, Alex Casey szerepében maga Sam Lake, a játék írója.

Hirdetés

Lake egyébként azon fejlesztők közé tartozik, akik Kölnbe utaztak a gamescom kedvéért, így Geoff Keigley kérésére mesélt egy keveset arról, hogy milyen megpróbáltatások várnak Alanre, aki már 13 éve hasztalanul próbál kiszabadulni a félelmeiből és írásaiból táplálkozó Sötét Helyről. A játék során ez a rémálomvilág Alan egykori otthona, New York eltorzult másának az alakját veszi fel.

Emellett szóba került még az élőszereplős jelenetek alkalmazása, ami már régóta foglalkoztatja a különböző médiumokat szívesen ötvöző Sam Laket. Fontos különbség azonban, hogy míg a Quantum Breakben élesen elkülönültek a játék motorjával készült és az élőszereplős részek, ezúttal szinte észre sem vesszük majd az átmenetet.

Az Alan Wake 2 október 27-én érkezik PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X|S-re.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)