Hirdetés

1440p-s felbontást, egyedi játéklistákat és további extrákat hozott a PS5 bétája

|

Izmos frissítés előtt áll a PlayStation 5 szoftvere.

Hirdetés

Izgalmas hírt osztott meg a Sony a PlayStation-tulajdonosokkal: elérhetővé vált az új generációs konzol legfrissebb béta szoftvere, amit alaposan megpakoltak újdonságokkal. Magyarországról ugyan továbbra sem lehet regisztrálni a tesztprogramra, cserébe viszont jó látni, hogy megnyugtatóan haladnak az update munkálatai.

Az új szoftver legnagyobb dobása az 1440p-s felbontás natív támogatása, amely akár 4K-s tévéken és monitorokon is kiválasztható, s így a supersamplingnek hála élesebb textúrákat kaphatunk. Hogy a megjelenítőnk kompatibilis-e az 1440p-s felbontással, azt a beállítások "Képernyő és videó" menüpontjában tudjuk ellenőrizni.

Hirdetés

Ugyancsak örömteli fejlemény, hogy a béta egy új lehetőséget biztosít a játékaink csoportokba rendezésére. Az ún. "játéklistákat" a saját kedvünk szerint állíthatjuk össze. Legfeljebb 15 listát készíthetünk, bennük egyenként maximum 100 játékkal, így a Sony bőséges teret ad a variációkra. Egy címet akár több listához is hozzáadhatunk, beleértve a lemezes és a streamelt tételeket is.

Ami a többi extrát illeti, érkezik egy új felület, ahol összehasonlíthatjuk a sztereó és a 3D-s hangzást, a félbehagyott játékoknál pedig a könnyebb folytatás érdekében rögtön a játékkártyák elejére kerültek a folyamatban lévő tevékenységeink. A béta emellett lehetővé teszi, hogy felkérjük a csapattagjainkat a képernyőjük megosztására, s hogy értesítést kapjunk, ha azok egy olyan címet tolnak, amihez mi is csatlakozhatunk.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Végezetül érdemes megemlíteni, hogy ha elfogadunk egy barátnak jelölést, az ezeknek szentelt listáról közvetlenül megnézhetjük az új kontakt profilját, a Game Base-ben pedig már matricákat és hangüzeneteket is küldhetünk a csoportjainknak. Mint mindig, a Sony ugyanakkor most is figyelmeztet, hogy a béta funkciók esetében sosem, garantált, hogy azok a kész szoftverben is ott lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)