Hirdetés

A Baldur’s Gate 3 fejlesztője elárulta, folytatják-e a Divinity-szériát

|

Sokan örülnének, ha új részt kapna a Larian sikerjátéka.

Hirdetés

Közel 23 év telt el azóta, hogy megjelent a BioWare-féle Baldur's Gate második epizódja, amely sikerrel építette tovább az 1998-as első részben lefektetett alapokat, és a történelem egyik legjobb szerepjátékaként került be a gaming dicsőségcsarnokába.

Ennyi év távlatából szinte hihetetlen, hogy néhány napon belül landol a harmadik rész, ám ezt ezúttal nem a BioWare, hanem a 2002 óta futó Divinity-szériával tapasztalatot szerzett Larian Studios kalapálja. A Baldur's Gate III most értelemszerűen minden figyelmet magára vont, a belga csapat vezetője azonban nemrég a Divinity jövőjére is reflektált.

Hirdetés

Swen Vincke az amerikai IGN-nek adott interjút, ahol az a fontos kérdés is szóba került, hogy számíthatunk-e a 2017-ben megjelent Divinity: Original Sin II folytatására, amely a sorozat legsikeresebb darabja volt. A franchise rajongóinak jó hír, hogy a vezető egyértelmű igennel felelt, a rossz viszont az, hogy a szavai alapján még sokat kell várni az Original Sin III érkezésére.

"A Divinity: Original Sin a saját univerzumunk, amit mi építettünk fel, szóval valamikor biztosan visszatérünk hozzá. Egyszer majd visszatérünk oda. Először viszont a Baldur's Gate 3-at fejezzük be, aztán tartunk egy kis szünetet, mert kreatív értelemben is fel kell frissülnünk. Láthatod, hogy 400 fejlesztő teszi bele a szívét-lelkét ebbe a játékba, hogy a legjobbat kapjátok tőlük és a szakmájukból. Így elmondhatom nektek, hogy ez elég nagy dolog."

- mondta Vincke, aki egyébként a Lariannal már 2014-ben megkereste a Baldur's Gate jogait birtokló Wizards of the Coastot egy folytatás ötletével, ám a kiadó akkor még nem látta őket elég tapasztaltnak a projekt bevállalásához. Aztán három évvel később jött a Divinity: Original Sin II, amely minden kétséget eloszlatott a stúdió tudása felől, így végül mégis megkapták a kulcsot a Dungeons & Dragons univerzumhoz.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Az interjú alapján viszont még hosszú évekre lehetünk a Divinity folytatásától, előbb pedig természetesen a megszámlálhatatlan befejezést és közel 200 órányi átvezetőt tartogató Baldur's Gate III-nak is jól kell elsülnie. A közel negyed évszázada várt RPG augusztus 3-án landol PC-n, szeptember 6-ától pedig PlayStation 5-ön is nekieshet a publikum.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)