Hirdetés

A Fallout: New Vegas stúdiója több The Elder Scrolls játékot is összehozhatott volna

|

Chris Avellone szerint egyedül a Bethesdán múlott, hogy nem bővült a franchise.

Hirdetés

Az Obsidian Entertainmentet olyan kiváló játékairól ismerjük többek között, mint a Star Wars Knights of the Old Republic II, a Fallout: New Vegas, a South Park: The Stick of Truth, a Pillars of Eternity és a Grounded, és jelenleg két projekt bizonyosan készül náluk, amik nagy potenciállal rendelkeznek (az Avowed és a The Outer Worlds 2). A stúdiónak azonban sokkal szélesebb repertoárja is lehetett volna, ha megvalósulnak azok a projektek, amik a kukában végezték az évtizedek során. 

Készíthettek volna Alien-játékot (aminek az Alpha Protocol pecsételte meg a sorsát), versenyben voltak az Avatar: A víz útja kísérőjátékának összehozásáért, és ha rajtuk múlt volna, már rég kaptunk volna egy újabb Fallout játékot. Most fény derült egy újabb elbaltázott lehetőségre is.

Hirdetés

Az Obsidian egyik alapítója és írója, Chris Avellone elárulta, hogy a Fallout: New Vegas elkészítése után több spin-off ötletét is bedobták a Bethesdának a The Elder Scrolls szériával kapcsolatban. Hasonlóan működtek volna, mint a New Vegas a Fallout 3 után, azonban Avellone szerint pont a F:NV fogadtatása miatt nem jutottak tovább az ötletelési fázisnál: 

"Az egyik The Elder Scrolls javaslat (amit én dobtam be) ugyanazt a funkciót hivatott betölteni, mint a Fallout: New Vegas a Fallout 3 és 4 között, hogy a Bethesda következő megjelenése előtti években több kalandot nyújtson ugyanabban a világban. Úgy gondoltam, hogy nem ártana megpróbálni egy hasonló rendszert, mint amit a Treyarch/Activision a Call of Duty-val folytatott (de remélhetőleg kevésbé elsietett módon). A Bethesda csinálhatna egy core kiadást, aztán mi kiadnánk egy The Elder Scrolls címet (ugyanabban a világban vagy egy eltérő idősíkban/korszakban) a következő nagy Bethesda-cím előtt. Nem meglepő, hogy nem kapott túl sok támogatást - mindig is az volt a benyomásom, hogy a Bethesda nem volt elégedett a Fallout New Vegas fogadtatásával."

Avellone abból is ízelítőt adott, hogy milyen projektekbe kezdtek volna, ha zöld utat kapnak: 

"Ha a Bethesda nem szerette volna, hogy belekavarjunk az alapvilágukba, akkor az egyik egy olyan spin-off lett volna, ahol egy alternatív The Elder Scrolls világban kalandozhattál, amit az utolsó hősnek nem sikerült megmentenie a The Elder Scrolls címek utolsó körében".

A jövőre érkező, belső nézetes fantasy RPG, az Avowed azért eléggé közel fog állni hozzá, hogy milyen lett volna egy Obsidian-féle The Elder Scrolls, szóval nincs ok a szomorkodásra. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)