Hirdetés

A háború ellenére is aranylemezre került a Sherlock Holmes The Awakened, megvan a megjelenési dátum

|

A szörnyű körülmények között dolgozó Frogwaresnek minimális csúszással sikerült elkészítenie a 2007-es Sherlock Holmes: The Awekened remake-jét.

Hirdetés

Eredetileg más tervei voltak a stúdiónak a szériát rebootoló Sherlock Holmes Chapter One után, ám az orosz-ukrán háború közbeszólt, így azok a fejlesztők, akik nem álltak be önkéntesnek, egy kisebb lélegzetű projekt mellett kötelezték el magukat. Mint utóbb kiderült, ez nem egy új IP volt, hanem egy 16 évvel ezelőtti játékuk remake-je.

A srácok azonban nem elégedtek meg annyival, hogy új motorra (Unreal Engine 4) ültessék át Sherlock Holmes és John Watson megrázó találkozását a Cthulhu-mítosszal, hanem egyúttal modernizálták a játékmenetet, átírták és kibővítették a dialógusokat, valamint mellékküldetésekkel és az eredetiben nem alkalmazott mechanikákkal dobták fel az élményt (első kézből szerzett benyomásainkról itt olvashattok), hogy az napjainkban is megállja a helyét. Mindennek az alapjául a már említett 2021-es Chapter One szolgált.

Hirdetés

A Frogwares már február-március folyamán ki szerette volna adni a játékot, ám az állandósult rakétacsapások és a nyomukban jelentkező áramkimaradások jelentősen hátráltatták a fejlesztést, emiatt kisebb halasztásra kényszerültek. Egy friss közlemény alapján a tartalmilag teljesen kész a Sherlock Holmes The Awakened és gond nélkül végigjátszható, így most már elég magabiztosak ahhoz, hogy megosszák velünk a megjelenési dátumot.

Április 11-én érkezik PC-re, Switchre, valamint jelenlegi és előző generációs PlayStation és Xbox konzolokra a kívül-belül megújult kalandjáték, méghozzá rögvest három változatban. A 40 eurós alapváltozat mindegyik platformon elérhető lesz, akárcsak az 50 eurós Deluxe kiadás (ez 6 exkluzív öltözéket és extra mellékküldetéseket tartalmaz), a Premium kiadás ellenben a PC-s tábor privilégiuma, amihez az imént felsorolt bónuszokon felül még a játék zenéje és digitális művészeti album is tartozik.

Elindult továbbá az előrendelés minden nagyobb piactérre; erre 3 további, Holmes és Watson által viselhető öltözékkel ösztönzik a leendő vásárlókat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)