Hirdetés

A Hasbro szeretne még több Baldur's Gate játékot

|

A Wizards of the Coast és a D&D tulajdonosa nagyon reméli, hogy nem kell majd 25 évet várnunk a következő kalandunkra.

Hirdetés

Ugyan a Baldur's Gate 3 még mindig sorban zsákolja be a kitüntetéseket, a Larian Studios csapata már elmondta, hogy ők továbbállnának. A srácok egy új projekten dolgoznak, így a Sword Coast, Baldur's Gate és annak hősei már visszatértek a Wizards of the Coast (és a Hasbro) kezébe.

Innentől az a kérdés, hogy ők mit kezdenek majd a Larian munkájával. Eugene Evansnek, a Hasbro és a Wizards digitális stratégiájáért és licencelési folyamataiért felelős munkatársának lennének ötletei.

A PCGamer újságírója kérdezte ki Evanst a jövőről, és az elképzelés egyértelmű: kellene egy folytatás. A gond csak az, hogy azt már nem a Larian fogja intézni, ez pedig rengeteg kérdést jelent a jövőbeli projektek lehetséges formáival kapcsolatban.

"Rengeteg partnerrel tárgyalunk, akik szívesen bevállalnák a Baldur's Gate franchise jövőjének kihívásait. Szóval nagyon reméljük, hogy nem kell majd újabb 25 évet várnunk két epizód között. Ettől függetlenül nem fogunk elsietni semmit: a megfelelő partnerre lesz szükség, aki a megfelelő megközelítéssel tudja összerakni a megfelelő terméket. Nagyon, nagyon komolyan vesszük a döntést ezzel kapcsolatban. Nem rohanunk bele semmibe."

Hirdetés

Persze itt nem csupán egy városnévről vagy egy RPG-szériáról van szó. A Baldur's Gate 3 karakterei nagyon rövid idő alatt lettek a játéktörténelem talán legkedveltebb szereplői. Astarion, Shadowheart és a többiek sorsa is a Wizards kezében van, de nagyon nehéz előhúzni ilyen hőn szeretett karaktereket úgy, hogy az ne ütközzön a rajongók elképzeléseivel.

"A Larian összehozott egy elképesztő csapatot, aminek tagjait mindenki imádja, a mögöttük álló tehetségek pedig sorra kapják az elismerést a BAFTA-n és hasonló rendezvényeken. Ezek a karakterek már részei a D&D kánonnak. Az, hogy mit kezdünk majd velük, egy picit korai kérdés, egyelőre az a fontosabb, hogy hogyan folytatjuk majd a Baldur's Gate sorozatot úgy egészében véve. Ettől függetlenül persze előfordulhat, hogy a karakterek felbukkannak majd a jövőben."

Evans hozzátette, hogy tudja, a rajongók szólnak majd nekik, ha az irány nem stimmel, és oda fognak figyelni a visszajelzésekre.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)