Hirdetés

A Resident Evil 7-et eredetileg folyamatosan frissülő, mikrotranzakciókkal teli játéknak tervezték

|

A Capcom szeretett volna költési lehetőségeket is rakni Ethan Winters horrorisztikus kalandjába.

Hirdetés

2017 januárjában jelent meg a Resident Evil 7 PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra, majd egy évvel később Nintendo Switchre is megérkezett, amit 2021-ben a Stadia-verzió, idén júniusban pedig a PlayStation 5 és Xbox Series X/S változatok követtek.

A horrorjáték hatalmas sikernek bizonyult, hiszen az eltelt öt év alatt több mint 11 millió példányt adtak el belőle, így a Capcom nem panaszkodhat, rengeteg játékos tapasztalta meg a Baker család hátborzongató vendégszeretetét. 

Hirdetés

De könnyen lehet, hogy ez a sikersztori másképpen alakult volna, ha maradnak a Capcom eredeti tervénél, és szolgáltatásalapú játékként valósul meg a Resident Evil 7, mikrotranzakciókkal és online multiplayerrel felvértezve. Jun Takeuchi executive producer szerint legalábbis ezt szerette volna a cég, amelyről a Biohazard (ez a Resident Evil neve Japánban) YouTube-csatorna egyik videójában mesélt Shinji Mikaminak, akinek köszönhetően elrajtolt a franchise 1996-ban.

Mielőtt Takeuchi bekerült a projektbe, még egészen más szelek fújtak a Capcomnál: 

"Akkoriban nagy volt a nyomás a Capcomnál marketingoldalról, ami azt sugallta, hogy olyan játékokat kell készítenünk, amilyeneket a játékosok kérnek. Szóval azt mondták nekünk, hogy »csináld ezt, csináld azt«, ez nagyon nehéz volt a rendezőknek. Online multiplayer itt, letölthető tartalom ott. »Folyamatos szolgáltatást kínáló játékok! Mikrotranzakciók! Csináljatok egy Resident Evil játékot, ami mindezeket kipipálja!« Komolyan, annyi követelmény volt, szegény rendezők!"

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hogy végül nem így lett, azért Takeuchi szerint egy embernek mondhatunk köszönetet: 

"Végül az elnökünk, [Kenzo] Tsujimoto lépett közbe. Ő már hallott az összes addigi sikertelen próbálkozásról. Szóval ez az egyik felejthetetlen pillanat számomra. Január 4-e volt, az új év első munkanapja. Az elnök behívott az irodájába. »A Resident Evil 7 elég rossz állapotban van. Takeuchi-kun, lépj közbe és segíts megcsinálni!« Így kerültem végül oda, hogy a Resident Evil 7-en dolgozzak."

Amikor Takeuchi átvette a projektet, azt szorgalmazta, hogy távolítsák el a játékból a szolgáltatásalapú részeket, és inkább arra fókuszáljanak, hogy egy vérbeli horrorjátékot készítsenek. 

Először is úgy döntöttünk, hogy a Resident Evil gyökerei a horrorban vannak. Sokat beszélgettünk erről. A multiplayer ötletét elég gyorsan elvetettük. Ha megfelelően össze tudtuk volna rakni, akkor egy izgalmas horror multiplayer játékot készíthettünk volna, de nem igazán voltak jó ötleteink, így félretettük. Végigmentünk a listán, kivágtuk őket, míg végül a marketing legrosszabb rémálmát kaptuk - egy sima egyjátékos horrorjátékot. Ez lett a végeredmény."

Persze azért így sem maradt extra tartalmak nélkül a Resident Evil 7, hiszen jött két kisebb (Banned Footage Vol. 1-2.) és két nagyobb DLC (End of Zoe, Not a Hero) is a játékhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)