Hirdetés

A Warcraft szellemi atyja visszatér a Blizzardhoz

|

A World of Warcraft sorsát felügyeli majd Chris Metzen, aki még 2016-ban hagyta ott a vállalatot.

Hirdetés

Visszatér a Blizzard Entertainmenthez Chris Metzen, az eredeti Warcraft-sorozat egyik szellemi atyja - közölte a vállalat. Ő állt az első, 1994-es stratégiai játék mögött íróként és a világ kiötlőjeként, neki köszönhetjük az embereket és az orkokat, később pedig a Forsaken és a Night Elves fajokat. Mellesleg az ő hangján szólalt meg több epizódon keresztül Thrall, az ork kampányok egyik főszereplője.

A szakember kreatív tanácsadóként vesz részt a World of Warcraft új epizódjai fejlesztésében, később pedig a "bővülő franchise" további projektjeiben lesz szerepe; nem részletezték, hogy ez mit jelent. A Blizzard fejesei mindenesetre boldogok, hogy "visszatér ahhoz a világhoz, amit annak idején segített megalkotni". 

Hirdetés

Metzen 2016-ban hagyta ott a céget; nem sokkal ezután mélyrepülésnek indult a World of Warcraft a rajongói visszajelzések szerint, a Battle for Azeroth és a Shadowlands kiegészítőket is sokan kritizálták történetük és a hősök sorsa miatt.

Arról nem is beszélve, hogy a Blizzard legénysége óriási zaklatási botrányba keveredett. Metzen azok között volt, aki hiába nem dolgozott már ott, bocsánatot kért, amiért részt vett a "zaklatást, közönyt és egyelőtlenséget megengedő vállalati kultúra kialakításában". Az tehát, hogy ezek után visszatér, gesztus is a nyilvánosságnak.

A World of Warcraft: Dragonflight első szezonja egyébként éppen most indult el, és első ránézésre hatalmas kiegészítőnek tűnik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)