Hirdetés

AI-generált Assassin's Creed képeket használ a Ubisoft, a közösség nem örül

|

A közösségi médiában megjelentek olyan Assassin's Creed-képek, amiket nem valódi művészek készítettek.

Hirdetés

A Ubisoft nem a legfényesebb éveit éli, hiába lett kiváló az Assassin's Creed Mirage. A vállalat év elején hozta nyilvánosságra, hogy több mint 1000 munkatársától vált meg a költségcsökkentési programja részeként, és több játékát is törölte vagy elhalasztotta (majd letartóztatták több egykori vezetőjét is, de az más lapra tartozik). 

Úgy tűnik, hogy a spórolással nem hagyott fel a cég, mivel többen is felhívták rá a figyelmet, hogy a közösségi médiában mesterséges intelligenciával generált képek bukkantak fel, amiket sokan visszásnak találtak arra hivatkozva, hogy így AI-jal pótolták az elbocsátott művészek munkáját. 

Hirdetés

Az egyik ilyen poszt a Ubisoft latin-amerikai Twitter/X-fiókjánál jelent meg, ahol Ezio Auditore úgy nézett ki, mintha a Fortnite-ból bukkant volna fel, de a háttérben kést lőfegyverként tartó asszaszin is megér egy misét. Többek között a Forbes is felhívta rá a figyelmet, ezt követően a bejegyzést törölték, de az interneten semmit sem lehet teljesen eltüntetni, így mutatjuk, hogy milyen volt: 

A Ubisoft holland fiókja is megpróbálkozott hasonlóval, ott a halloween volt az apropó, és egy kifaragott tökökkel teli környezetben láthattunk egy Ezio-szerű karaktert, a kérdés pedig arra vonatkozott, hogy melyik Ubisoft-játék tökéletes ehhez a szörnyű estéhez. Amint arra egy tartalomgyártó, JorRaptor felhívta a figyelmet, a Ubisoft év elején bezárta a teljes holland irodáját, most pedig AI-t használva posztol, ami komoly indulatokat váltott ki a kommentelőkből.

Ti mit gondoltok minderről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)