Hirdetés

Akár teljesen kimaradhat a későbbi Assassin's Creed játékokból a sorozat egyik legvitatottabb eleme

|

Vajon feltétlenül szükséges ismerni Desmond Miles vagy Layla Hassan karakterét a múltba helyezett történetek élvezetéhez?

Hirdetés

Kezdettől fogva megosztja az 15. évfordulóját ünneplő Assassin's Creed rajongóit a széria korai epizódjaiban még komoly jelentőséggel bíró, majd egyre inkább háttérbe szoruló sci-fi szál. Míg egyesek szerették Desmond Miles történetét, amely keretbe foglalta az egyes részeket, és kontextusba helyezte a múltbéli eseményeket, másokat a hideg rázott az emberi civilizáció fejlődését ezerféleképpen befolyásoló isuk, vagy az Animus koncepciója miatt.

Az utóbbi tábor tagjai tulajdonképpen csak arra vágytak, hogy anélkül kalandozhassanak különféle korokban és helyszíneken, hogy bármi megtörné az immerziót. Könnyen meglehet, hogy e kívánságukat a most formálódó Assassin's Creed Infinity fogja teljesíteni.

Hirdetés

Stephane Boudon, az Assassin's Creed Mirage kreatív rendezője a Game Rantnek adott interjúban elárulta, hogy a Basim eredettörténeteként is felfogható spin-off epizódból teljesen kimarad a modern cselekményszál.

"Nem, úgy döntöttünk, hogy nem pakolunk napjainkban, vagy a jövőben játszódó küldetéseket az Assassin's Creed Mirage-ba, mert teljes egészében Basim 9. századi Bagdadba helyezett történetére akartunk koncentrálni."

Boudon ugyanakkor világossá tette, hogy a játékos karaktere az Animusban van, tehát ezzel veszi kezdetét a játék, de játszható modern szekciók nem lesznek. Az általa elmondottak összhangban vannak Marc-Alexis Côté, a franchise-hoz tartozó különféle élményeket összefogó hub, az Assassin's Creed Infinity  projektvezetőjének nyilatkozatával, aki az IGN.com-nak azt mondta, hogy azok a játékosok, akik el szeretnének veszni a múltban, egyenesen fejest ugorhatnak a kalandokba anélkül, hogy tudniuk kellene, kicsoda Desmond és Layla, vagy bármi megzavarná őket.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Miután a japán Codename Red, és a boszorkányos Codename Hexe is az Assassin's Creed Infinitybe integráltan debütál majd, kérdésessé válik, hogy mik a szándékai a Ubisoftnak a napjainkban játszódó történetszállal. Továbbszövi-e valamilyen formában, vagy teljesen elengedi.

Szerintetek van még helye a sorozatban, vagy jobb lenne nélküle folytatni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)