Hirdetés

Az Insomniac Games után a Ubisoftot is meghackelték

|

Újabb kibertámadás érte a hackerekre fókuszáló Watch Dogs széria kiadóját.

Hirdetés

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a videojáték-ipar szereplői nemcsak vonzó, hanem egyben könnyű célpontot is jelentenek a kiberbűnözők számára. Kevéssel azután ugyanis, hogy egy hackercsoport megszerezte, majd kiszivárogtatta a Marvel's Wolverine félkész anyagait (köztük gameplay felvételekkel, spoileres információkkal és a játszható fejlesztői verzióval), valamint az Insomniac Games tervezett játékainak listáját a következő tíz évre vonatkozóan, a Ubisoft rendszereibe is behatoltak.

A kártevők forráskódjainak és mintáinak gyűjtésére szakosodott, VX-Underground közösség a Twitterről átnevezett X-en osztotta meg, hogy egy, a kilétét elhallgató illető vagy csoport december 20-án sikeresen meghackelte a Ubisoftot. A kiadó csak 48 órával később észlelte, hogy valami nem stimmel, és gátolta meg a további hozzáférést.

Hirdetés

A Ubisoft SharePoint szervereire, a Microsof Teamsbe, a Confluence-be és a MongoDB Atlasba is bejutott elkövető vagy elkövetők szándéka az volt, hogy körülbelül 900 GB-nyi információ kinyerése volt, köztük a Rainbow Six Siege játékosainak adataival, ám a VX-Underground tudomása szerint megszűnt a hozzáférés, mielőtt ezt sikerült volna véghez vinni. Miután a cég belső szoftvereiről és fejlesztői eszközeiről készült képek napvilágra kerültek, vizsgálatot indult - erősítette meg a Ubisoft a BleepingComputer érdeklődésére.

Nem a mostani egyébként az első alkalom, hogy a francia kiadó rosszindulatú hackerek célkeresztjébe került. 2020-ban az Egregor csapata megszerezte és nyilvánosságra hozta a Watch Dogs forráskódjának egyes részeit, míg két évvel később egy másik támadás az online játékaiban és szolgáltatásaiban okozott fennakadást.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)