Hirdetés

Csalásokat fejlesztő weboldal ellen nyert pert a Bungie, több millió dollárt kap a stúdió

|

Súlyos büntetést kell fizetnie egy weboldal üzemeltetőjének, amely a Destiny 2-höz árult csalásokat.

Hirdetés

Az immáron a Sony népes családjába tartozó Bungie az elmúlt évek során szabályos jogi háborút indított a Destiny 2-csalásokat fejlesztő szereplők ellen. Az egyik ilyen az AimJunkies nevű, cheateket áruló weboldal, melynek üzemeltetőjét, a Phoenix Digital Groupot még 2021-ben perelte be a stúdió, de csak a napokban ért véget a történet.

Az elhúzódott ügy végső győztese pedig a Bungie lett, amely most több millió dollárnyi kártérítéssel töltheti fel a kasszát.

Hirdetés

A döntés értelmében az eredeti Halo-játékok fejlesztői egész pontosan 3 657 500 dollár kártértérítésre jogosultak a Phoenix Digital Grouptól, a vesztes félnek pedig még további 738 722 dollárt is ki kell fizetnie a per költségeinek fedezésére. A kártérítési összeget 1361 jogsértés alapján határozták meg, esetenként 2500 dolláros büntetéssel. A teljes összeg átszámítva több mint 1,57 milliárd forint, ami különösen súlyos büntetésnek számít.

A Phoenix Digital viszont "megdolgozott" ezért, a bíróság ugyanis arra jutott, hogy az alperes megszegte a felhasználói feltételeket a Destiny 2 kódjának visszafejtésével, nem volt együttműködő a jogi eljárás során, a csalások eladásaira vonatkozó pénzügyi adatokat semmisített meg, egy ponton pedig még azt is megpróbálta elhitetni, hogy már eladta az AimJunkiest.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az ügy érdekessége, hogy ez már a második nekifutás volt a Bungie számára, a Phoenix Digital első beperelésekor ugyanis nem járt sikerrel a stúdió. A perről legutóbb ősszel írtunk, amikor az AimJunkies még azt bizonygatta, hogy a csalások egyenesen jót tettek a Destiny 2 népszerűségének, de az alperes korábban a saját szerzői jogai áthágásával is megvádolta a fejlesztőt, amiért az visszafejtette az aimbot kódját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)