Hirdetés

Csúnya volt az elválás, mégis visszatérhet Kínába a Blizzard

|

Nagyon úgy néz ki, hogy a Blizzard és a NetEase megújítják a szolgáltatásokat illető szerződéseiket, egy évvel a nagy szakítás után.

Hirdetés

Még 2022 novemberében röppent fel a hír, hogy a Blizzard legtöbb szolgáltatása kivonul Kínából, miután a stúdió nem tudta megújítani a licencelési megállapodásait az ottani kiadóval, a NetEase-zel. A helyzet következtében a kínai játékosoknak 2023 januárjában el kellett búcsúzniuk Azerothtól és az Overwatch csatatereitől.

Felröppentek mindenféle találgatások és pletykák, elhangzottak féldühös kommentárok, de az egymásra mutogatáson túl senki sem volt hajlandó hivatalos magyarázatot adni a történtekre. A lényeg, hogy a páros tagjai meglehetős dühvel a szívükben szakítottak egymással. Néhány napja aztán jött a kínai híroldal, a 36Kr, amely szerint valami változott.

Hirdetés

A Blizzard a kivonulás óta tárgyalt több potenciális partnerrel: a stúdió a szakításkor megígérte, hogy keresni fog új kiadót a játékai terjesztéséhez, és a jelek szerint be is tartotta azt. Úgy tűnik, hogy a tárgyalások után a Blizzard végül visszakanyarodott a NetEase-hez. A 36Kr jelentése szerint a páros ismét beszélőviszonyban van, és úgy 6 hónapon belül visszahozhatják a World of Warcraftot, az Overwatch 2-t és a portfólió többi tagját Kínába.

Sokan a Microsoft általi felvásárlásnak és a zöld csapat közbenjárásának tulajdonítják a helyzet normalizálódását, de ezt nyilván egyik fél sem erősítette meg. Akárhogy is, remélhetőleg minden visszaállhat a rendes kerékvágásba.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)