Hirdetés

DFC Intelligence: A PC játékpiac erősebb, mint a konzolos játékok piaca

|

A DFC Intelligence szakértői egy 2017-ig szóló elemzést készítettek a globális videójáték-piacról.

Hirdetés

A Jelentés szerint a teljes videójáték-piac jelenleg 67 milliárd dollárt ér: ez az összeg 2017-re 82 milliárdra nő exponenciális módon. Az előrejelzésbe minden egyes, videójátékra alkalmas platformot (konzolok, PC-k, mobiltelefonok, tabletek) bevontak. 

Az utóbbi idők gyengécske konzol eladásai ellenére bíztatónak tűnnek az előrejelzések - a jelenlegi lassulást az elemzők a rendszerek elöregedésével magyarázzák. A jelentés szerint az új generációs konzolok újra felpörgetik majd a piacot. 

"A Nintendo, a Sony és a Microsoft új konzoljai újra beindítják majd a piacot, várhatóan 2014-2015 körül" - nyilatkozta David Cole, a DFC Inteligence elemzője. - "A legjobban ennek ellenére a PC-s és a mobil szegmens fog növekedni majd."

Az USÁban a konzolok magasan a legnépszerűbb videójáték-platformok. azonban David Cole szerint a globális PC-s piac jóval erősebb, hiszen a platform mindenhol máshol jóval népszerűbb. 

"Az Egyesült Államok elég gyengén teljesít PC-n és mobilokon, azonban a globális piac nagyon sok más helyszínén a PC és a mobilok jelentik az egyetlen elérhető platformot."

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)