Hirdetés

Egy védjegy miatt hadakozik az EA és a Ubisoft

|

Az EA nemrég próbálta levédetni a Ghost márkanevet, de a Ubisoft szerint ez túlságosan hasonlítana az ő egyik termékükre, ami összezavarhatja a vásárlókat.

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudjuk, mit szeretne kezdeni az Electronic Arts Ghost névvel (valószínűleg a Ghost Games miatt akarják levédetni), de lehet, hogy nem is fogjuk, mert nem tudják majd megszerezni a videojátékok kapcsán ezt a védjegyet. A Ubisoft szerint ugyanis az egyszavas márkanév túlságosan is hasonló lenne a Ghost Recon-sorozat címéhez.

A francia kiadó 2001 óta tudhatja magáénak a Ghost Recon márkát, aminek a következő része, a Wildlands a tavalyi E3-as bejelentésekor elég sok gamer érdeklődését felkeltette. A túlzott hasonlóság egyébként az egyik kizáró ok lehet egy védjegy regisztrációjakor, ezért nem sikerült például a Sonynak sem megszereznie a Let's Play kifejezést. A Ubisoft ráadásul valószínűleg keményebb jogi ellenállást tanúsít majd, mint a társasjáték készítői, akik miatt az Unravel bejegyzése korábban megakadt Amerikában. A Ghost esetében viszont minden valószínűség szerint nem egy olyan projektről van szó, ami heteken belül megjelenik, úgyhogy talán könnyebben lemondanak a névről, ha túl sok pénzt vagy energiát emésztene fel a megszerzése.

Figyeljük a fejleményeket, és ahogy bármi új infó van az ügyben, szólni fogunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)