Hirdetés

Egészen váratlan dolog történt, új platformra érkezik a Final Fantasy XIV

|

Az Xbox feje és a játék rendezője együtt jelentették be a hírt.

Hirdetés

Az utóbbi években úgy tűnhetett, hogy nagyon megromlott volna a Microsoft és a Square Enix kapcsolata. A Final Fantasy VII remake-je, a Forspoken és a Final Fantasy XVI éppúgy elkerülte az Xbox konzolokat, mint a japán kiadó kisebb presztízsű címeinek nagy része is. Egy új fejlemény azonban arra utal, hogy nem olyan tragikus a helyzet, mint amilyennek elsőre látszik.

Jelenleg is zajlik a Final Fantasy XIV Fan Festival, amelynek a nyitónapján felbukkant Phil Spencer, az Xbox Game Studios és a Bethesda felett álló szervezeti entitás, a Microsoft Gaming vezetője, aki színpadra is lépett Naoki Yoshida, a népszerű MMO rendezője kíséretében, hogy bejelentsen valamit.

Hirdetés

Ez a valami pedig nem más, mint hogy 2024 tavaszán a Final Fantasy XIV-et Xbox Series X|S konzolokon is elindíthatjuk majd, a Series X-es változat támogatni fogja a 4K felbontást is. Az a terv, hogy az xboxos játékosok bétázhassanak egy sort a premier előtt, illetve hogy már első nap hozzáférhessenek a Dawntrail kiegészítő tartalmaihoz.

A Final Fantasy XIV xboxos debütálása, valamint az, hogy Spencer szorosabb együttműködésre utalt a beszédében azt jelentheti, hogy a jövőben a franchise még hiányzó darabjai is megjelenhetnek a Microsoft konzoljain.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)