Hirdetés

Egy kártyajáték fejlesztője 90 000 dollárt fizetett egy „csodálatos AI művésznek” a lapokért

|

Az hagyján, hogy büszke erre a fércmunkára, de az egész bűzlik a csalástól.

Hirdetés

Létezik egy kártyajáték, ami a Champions of Otherworldly Magic nevet kapta. Ha félunottan átböngészed a megszerezhető lapokat, akkor feltűnhet, hogy a "rajzok" nagyon ismerősek. Elsőre a Blizzard és Riot Games alkotásai ugorhatnak be - ki is derült, mi okozza a hasonlóságot

A Champions TCG fejlesztője ugyanis nagyon büszkén meséli el mindenkinek, hogy 90 000 dollárért rendelte a képeket egy "elképesztő AI művésztől". Kössétek be az öveket, mert van itt minden: crypto, NFT, "ez csak egy mém" és AI-istenítés.

"15 000 dollárt fizetünk havonta az AI művészünknek pontosan 10 órányi munkáért. Miért? Mert ez alatt az idő alatt TÖBBSZÁZ, ELKÉPESZTŐ képet szállít le, jóval gyorsabban, mint BÁRMELYIK tradicionális művész."

Hirdetés

Ha hányingert kaptatok a caps locktól, akkor várjatok még, lesz ez rosszabb is. A Champions közösségi oldalának kezelője ugyanis nem győzte hangsúlyozni, hogy mekkora király "művészük" van, mivel az AI-generálás után kézzel igazítja ki a hibákat. Ezért nincsenek extra ujjak, vagy bármi más baki. Azt is elmondta többször is kommentekben, hogy a 10 óra "nyilvánvaló mémelés volt" és a "művész" valójában többszáz órát dolgozik ezeken a képeken.

Van itt egy kis bökkenő. Ez az "AI művész", dacára annak, hogy AI-jal foglalkozik, nem használ semmilyen közösségi oldalt és teljesen elérhetetlen. Van egy gyanúnk, hogy az a 15 000 dollár havi fizetés (és 90 000-es totál) igazából senkihez sem megy, és a Champions fejlesztője csak nagyon szeretné, ha elhinnénk az AI csodálatosságát.

Jól is járhatott egyébként a magyarázásokkal, mert elmondása szerint 500 000 dollárt már keresett a Champions lapok értékesítésével. A kártyák egyébként NFT-k, amiket lehet a blokkláncon cserélgetni és cryptóért árusítani. Miért is ne húznánk be a rémálomba a web3-as katasztrófát, hiszen valamivel fel kellene már pumpálni a crypto értékét, ugyebár....

A Champions TCG fejlesztője egyébként meglehetősen nyíltan, nem visszafogottan kommunikál. Vállalhatatlan hangnemben beszél a kritikusokkal, és folyton azt szajkózza, hogy mennyivel jobb az AI, és az NFT-seftelés, mint a Hearthstone megoldásai. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)