Hirdetés

Egy nő azt állítja, hogy bedrogozták a Game Developers Conference alatt

|

Az áldozat szerint a rendőrség és a kórház is méltatlanul kezelte az esetét.

Hirdetés

A 35 éves múltra visszatekintő Game Developers Conference a játékfejlesztők legnagyobb éves eseménye, ahol a "civilek" szempontjából is érdekes bejelentésekre szokott sor kerülni, a március 18. és 22. között zajló idei rendezvényen például láthattuk a Ubisoft futurisztikus NPC-it, megismerkedhettünk a Denuvo fejlesztőinek legújabb kalózkodásellenes terveivel és persze a hagyományhoz hűen játékokat is díjaztak a résztvevők.  

A konferenciát azonban a botrányok sem kerülik el: tavaly többen is arról számoltak be, hogy zaklatták őket a rendezvény alatt, hatan pedig arra panaszkodtak, hogy ismeretlenek drogot csempésztek az italukba. Egy nő most azt állítja, hogy az idei GDC-n ő is áldozattá vált.

Hirdetés

Snow Rui a Hooded Horse nevű független játékkiadó elnökeként és pénzügyi igazgatójaként volt jelen a Game Developers Conference-en, a LinkedIn közösségi oldalon megosztott blogposztja alapján pedig egy hotelben drogozták be, ahol az esemény több vendége is megszállt. A nő a barátaival időzött a szálloda bárjában, elmondása szerint nagyjából egy italt fogyasztva óránként, a részegség bármiféle jele nélkül.

Nem sokkal a bár zárása előtt viszont a társaság arra lett figyelmes, hogy Rui egyre összefüggéstelenebbül beszél, s mire visszavitték a szobájába, már a lábán sem tudott megállni, heves hányás gyötörte, és többször is elvesztette az eszméletét. A kollégái kihívták a San Franciscó-i rendőrséget, ám hiába erősítette meg a társaság több tagja is, hogy a nő nem vitte túlzásba az italozást, a helyszínre kiérkező egységek és az őket kísérő tűzoltó sokáig ragaszkodtak ahhoz, hogy Rui egyszerűen csak részeg lehet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hosszas győzködés után az egyik rendőrtiszt mégis beleegyezett, hogy nyomozást indítsanak az ügyben, majd a nőt egy közeli kórházba szállították, ahol szintén csak nagy küzdelmek árán sikerült elérni, hogy lefolytassanak egy vizsgálatot a Rui szervezetébe került anyagok kapcsán. A semmire sem emlékező nő zárójelentésére másnap még így is azt írták, hogy alkoholmérgezés miatt került be, holott ekkor még nem is volt meg a vizsgálat eredménye.

Ezt Rui csak valamivel később kapta meg, ám kiderült, hogy a kórház csak kokain, marihuána és egyéb rekreációs drogok jelenlétét ellenőrizte (negatív eredménnyel), míg a hasonló esetekben használatos GHB és Rohypnol vizsgálatára nem került sor, mivel az "túl sok erőforrást" kötött volna le. Mindezek tetejébe pedig a rendőrség is közölte, hogy csak két héttel később tudnak nyomozót rendelni az ügyhöz, amikor már csekély az esélye, hogy az elkövető továbbra is a városban tartózkodik.

A történteket összegezve a nő mélyen csalódott abban, ahogy a rendőrség és a kórház az esetét kezelte, a GDC szervezőit viszont nem kritizálja, eltekintve attól, hogy maga is felidézi a tavalyi konferenciával kapcsolatos incidenseket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)