Hirdetés

Egyéves a Hogwarts Legacy, ezért a fejlesztők elárulták, hogy melyik ház a legnépszerűbb

|

Érdekes statisztikákkal és vicces bugokkal ünnepelték a Harry Potter világába helyezett akció-szerepjáték premierjének első évfordulóját.

Hirdetés

Tavaly nem mindennapi bravúrt hajtott végre az Avalanche Software alkotása azzal, hogy eladások tekintetében lenyomta az aktuális Call of Duty-t, ez esetben a Modern Warfare III-at. Januárig mintegy 24 millióan csengették ki a tandíjat, és keresték fel a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolát a játék teljesítményével roppant elégedett Warner Bros. Games állítása szerint PC-n, PlayStation 4-en, PlayStation 5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X|S-en és Nintendo Switchen.

A fejlesztőknek eszük ágában sincs elengedni a Hogwarts Legacy kezét (2024 folyamán további javításokra, frissítésekre számíthatunk, valamint lejár az egyik legjobb küldetés exkluzivitása is), ezért ha lassuló tempóban is, de várhatóan továbbnőnek majd az eladások. És az is elképzelhető, hogy a Harry Potter: Quidditch Champions esetleges sikere újabb lökést ad majd a játéknak.

Hirdetés

Mindez persze még a (nem túl távoli) jövő zenéje, az Avalanche srácait pillanatnyilag az foglalja le, hogy megünnepeljék a Hogwarts Legacy megjelenésének első évfordulóját, ami február 10-ére esik. Ebből az alkalomból közzétettek egy videóválogatást a legviccesebb bugokból és glitchekből, amit akár bakiparádénak is nevezhetnénk. Ők így tesznek.

De ennél szerintem érdekesebbek és beszédesebbek a számok, azaz a játékosok szokásairól és preferenciáiról árulkodó statisztikák.

  • A roxforti házak legnépszerűbbike a Griffendélt (29%) is megelőzve a Mardekár lett (30%), de nem sokkal maradt el tőlük a Hugrabug (24%) sem, miközben a Hollóhátnak (17%) jutott a legkevesebb szeretet.
  • Egyébként a játékosok eddig 740 millió órán át kalandoztak a Roxfortban és a környező területeken, ebből 51 millió órát töltöttek seprűnyélen, továbbá 3,05 milliárd alkalommal éltek a gyorsutazás lehetőségével.
  • Ami a különböző aktivitásokat illeti, 877 millió főzet készült, ehhez 1,38 milliárd növényi hozzávalót takarítottak be a játékosok, akik 637 millió legendás állatot fogtak be és 425 millió Merlin-próbát oldottak meg.
  • Mindeközben gyakorta kellett harci körülmények között is meglóbálniuk varázspálcájukat, minek eredményeként 5,25 milliárd sötét varázsló ízlelte meg a vereséget, de feldobta a talpát (mind a nyolcat!) 5,3 milliárd pók, és ugyanezen a sorson osztozott 375 millió troll is. Végezetül a fejlesztők fontosnak tartották még elárulni, hogy a játékosok mintegy 738 millió támadást lesből, váratlanul hajtottak végre gyanútlan ellenféllel szemben - ők vélhetően mind mardekárosok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)