Hirdetés

Elkészült az univerzum legélesebb képe

|

A Hubble űrteleszkóp már megint nagyot alkotott, ezúttal szó szerint.

Hirdetés

A NASA által működtetett nagyfelbontású űrteleszkóp már korábban is lőtt pár lenyűgöző képet a minket körülvevő végtelenről, de ha eddig még mindig nem éreztétek magatokat eléggé jelentéktelennek az univerzumban, akkor most itt a remek alkalom, hogy erre rátegyetek egy lapáttal.

A Hubble a hagyományos fényképezőkkel szemben a számunkra nem látható hullámhosszokon utazó fényeket is összegyűjti, így keringése közben olyan jelenségekről is felvételt készíthet, amelyet szabad szemmel nem látnánk. A fény által megtett nagy távolságok miatt a kép elkészítése tovább nehezedik, így lehetséges az, hogy ez a kép a 2003 és 2012 között készült képek kompozíciójából állt össze. A teleszkóp 841 teljes kört tett ezalatt, a végeredmény pedig nagyjából 10000 galaxist tartalmaz, köztük olyanokat is, amik nem is olyan sokkal az ősrobbanás után alakultak ki.

Ha szeretnétek látni az egyébként csodás képet, akkor a PC World oldalát nézzétek meg mindenképpen, ha pedig más látványosságra is nyitottak vagytok, amelyek teleszkóppal készültek, akkor a Hubble hivatalos oldala is megér egy kattintást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)