Hirdetés

Elkezdődött a Baldur's Gate 3 kézműves fordítása, ami magyar dalokat is ígér

|

Veterán fordítók álltak össze elkészíteni a Larian kiváló RPG-jének magyarítását.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia minden művészeti ágban fenyegeti az alkotókat, nincs ez másképp a magyarítások esetében sem, hiszen ahogyan mi is beszámoltunk pár hete, MI felhasználásával gyorsan összerakott magyar szöveg került a Baldur's Gate 3-ba. Fontos azonban megjegyezni, hogy bármennyire is legyen fejlett az az eszköz, amivel egy ilyen projekt megvalósul, képtelen megközelíteni azt a szakértelmet és odaadást, amit a kézműves fordítók tesznek bele a munkájukba, a legtöbbször pusztán hobbiból, az anyanyelvén játszani kívánó hazai közösség kedvéért. 

Remek példa erre a Larian előző alkotásának, a Divinity: Original Sin 2 magyarítása, amelyet a MorroHun Teamnek köszönhetünk: a csapat közel 7 millió karaktert fordított le nagy odafigyeléssel és lektorált gondosan, saját szótárat készítve a kifejezésekhez, fogalmakhoz, karakterekhez. 

Hirdetés

Éppen ezért olyan jó hír, hogy egy javarészt tapasztalt fordítókból álló csapat Kardparti Kézműves Kör néven elkezdett dolgozni a PC-s Baldur's Gate 3 kézműves fordításán, amely meglehetősen ambiciózus vállalás, hiszen a szövegfájl terjedelme körülbelül két és félszer akkora, mint a Divinity: Original Sin 2-é volt - számolt be róla a Magyaritasok.hu. Az előkészületek már zajlanak, kezd összeállni a szótár, és hamarosan megkezdődik majd a toborzás is.

Egy kézzel fogható eredményt pedig már is fel tud mutatni a csapat, ugyanis a projektben részt vevő Tischner Klaudia felénekelte a Baldur's Gate 3 egyik dalát, és a terveik szerint az összes éneket magyarul hallhatjuk majd (magyar szinkron viszont nem készül a szerepjátékhoz): 

A Kardparti Kézműves Kör ígérete szerint még idén számíthatunk kipróbálható magyar verzióra. 

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)