Hirdetés

Elnézést kellett kérnie a Helldivers 2 fejlesztőinek, mert túlzottan viccesnek gondolták magukat

|

Nem finomkodtak, rendesen odaszóltak a rajongóknak, ezzel viszont hamar kellemetlen helyzetbe hozták az egész stúdiót.

Hirdetés

Míg nemrégiben egy olyan pletyka ütötte fel a fejét, miszerint a Sony felvásárolhatja a Helldivers 2 felett bábáskodó Arrowhead Game Studiost, addig a minap az alkalmazottak keverték botrányos helyzetbe a csapatot. Az történt ugyanis, hogy a játékhoz érkező legutóbbi patch némileg balanszírozta a dolgokat, az egyik fontosabb fegyvert is jelentősen nerfelték vele, ezekkel a változtatásokkal pedig többen sem voltak maradéktalanul elégedettek.

Nyilvánvalóan számos játékos hangot adott a felháborodásának, amivel úgy tűnik, hogy sikerült rendesen feldühíteniük az Arrowhead Games Studios dolgozóit. Néhány fejlesztő ugyanis nem hagyta annyiban a dolgokat, keményen visszaszólt a problémázó játékosoknak. Voltak közülük, akik viccesre vették a figurát, de akadtak olyanok is, akik tényleg keményen beleálltak a rajongókba.

Hirdetés

A Reddit ezt követően szabályosan felrobbant: záporoztak a különböző posztok, amik a játék Discord szerveréről származó, fejlesztők által hátrahagyott, gúnyos megjegyzéseket tárták a nagyközönség elé.

Így derült ki az is, hogy egy fejlesztő például azt írta:

"Annyira szórakoztató nézni, ahogy itt sírtok."

Míg a játék közösségi menedzsere az alábbi üzenetet címezte a játékosoknak:

"Na én léptem innen, git gud, menjetek, játsszatok a legkönnyebb fokozaton, ha nyerni akartok, küldjetek be egy jegyet és panaszkodjatok a HR-nek, lehet, hogy még a végén lesz egy találkám velük."

Látva az elszabadult indulatokat, maga a stúdió fejese, Johan Pilestedt vette kezébe az irányítást, ezzel pedig bocsánatot kért, tisztázta a dolgokat. Pilestedt azt írta, "ez nem egy olyan üzenet, amit a stúdió képvisel", illetve ígéretet tett arra, hogy lépéseket tesz annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Pilestedt egy másik kommentet is hátrahagyott a Redditen. Itt lényegében arról írt, hogy mindig is bátorította a teljes csapatot arra, hogy aktívan kommunikáljanak a közösséggel, ugyanakkor elismerte, ez könnyen félreértésekhez és nem kívánatos szituációkhoz vezethet, így mérlegelik a dolgokat, azon lesznek, hogy a jövőben javítsanak a viselkedésükön.

A felháborodást kiváltó patchcsel kapcsolatban is írt néhány sort. Azt állította, folyamatosan szemmel tartják a közösség visszajelzéseit, amiket aztán a belső megbeszélések keretein belül górcső alá vesznek, mérlegelnek. Jelen pillanatban is ezt teszik, így e szerint cselekednek majd, mind a legutóbbi patchet, mind a jövőbeli változtatásokat illetően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)