Hirdetés

Erről maradtál le, ha nem nézted a BlizzCon 2023 nyitóműsorát

|

Új játékot ezúttal nem jelentett be a Blizzard, de a meglévők rajongói jó néhány meglepetésnek örülhettek.

Hirdetés

Az idei az első BlizzCon, amit már abban a tudatban tartott meg a Blizzard, hogy immáron az Activisionnel és a Kinggel együtt a Microsoft Gaming alá tartozik, annak harmadik lábát alkotva az Xbox Game Studios és a ZeniMax Media mellett. Mindebből a BlizzCon 2023 nyitóműsorának helyszíni, illetve online becsatlakozó nézőközönsége csupán annyit érzékelt, hogy az őket üdvöző Mike Ybarra után Phil Spencer lépett a színpadra, ahol elmondhatta, hogy minden támogatást meg fognak adni a Blizzardnak ahhoz, hogy folytathassa a munkáját, és még több játékkal szolgálhassa ki rajongóit.

Előzetesen olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy a BlizzCon 2023 alkalmából viszontlátjuk az egy ideje már lélegeztetőgépre kapcsolt Heroes of the Stormot, mások pedig arra gyanakodtak, hogy itt és most leplezik le formálisan az Odyssey munkacímen futó túlélőjátékot, de egyik tipp sem jött be. Idén a Blizzard a legnagyobb és legaktívabb játékosbázissal rendelkező alkotásaira fókuszált, vagyis a World of Warcraftra, a Diablo IV-re, az Overwatch 2-re, a Hearthstone-ra, egyedül a vadonatúj Warcraft Rumble-nek osztottak még lapot mellettük.

Hirdetés

Korábbi összefoglalóinkhoz hasonlóan a linkek most is trailerekhez vezetnek, a cikk aljára görgetve pedig visszanézhetitek a teljes előadást.

  • A sort az Overwatch 2 nyitotta, aminek új tank hősét, a szamoai Maugát, már ma elvihetik pár körre a játékosok. Kiderült, hogy a két gépágyúval felszerelt karaktert jövőre még három további hős követi, de új pvp-játékmódra, az első részből visszahozott térképre, valamint tematikus szezonokra is készülhetnek a rajongók.
  • Ami a nyáron elrajtolt Diablo IV-et illeti, egy darabig még kénytelenek leszünk szezonális tartalmakkal beérni, mert bár már zajlanak az első kiegészítő munkálatai, a Mephistót a narratíva középpontjába helyező Vessel of Hatred várhatóan csak 2024 végére készül el. Ugyancsak jövőre jelenik meg a Diablo IV asztali szerepjáték, amit a Glass Cannon Unplugged segítségével hoz tető alá a Blizzard.
  • Külön szegmenst kapott a gyűjtögetős kártyajátékok híveit 2014 márciusa óta (repül az idő, jövőre lesz tízéves) boldogító Hearthstone, melynek legújabb kiegészítője a Showdown in the Badlands alcímet viseli, és a lapjai hamisítatlan western hangulatot árasztanak magukból. November  14-én jelenik meg.
  • Az akciódús stratégiai elemeket a tower defense stílusú játékok megoldásaival vegyítő Warcraft Rumble már elérhető Androidon és iOS-en, és ennek örömére két előzetest is megnézhettünk. A launch trailer a játékmenetre koncentrál, míg a cinematic trailer inkább csak hangulatot közvetít.
  • Vitán felül a World of Warcraft volt a show sztárja, a 20. születésnapját ünneplő MMO-hoz három vadonatúj és egy régi kiegészítőt harangozott be a Blizzard. A WoW Classic kedvelői bizonyára sejtették, hogy mi jön: a Cataclysm lesz következő kiegészítő, amivel nosztalgiázhatnak. Azokat viszont, akik inkább az újdonság varázsát keresik, a három fejezetből álló Worldsoul Sagával nyűgözte le az energikus prezentációt tartó Chris Metzen. Az első fejezet, ami a 10. kiegészítő, előreláthatóan jövőre debütál, és a The War Within alcímet kapta, ezt követi majd a Midnight, végezetül pedig a The Last Titan expanzió.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)