Hirdetés

Ez a Resident Evil 2 remake mod visszahozza a klasszikus, fix kameranézetet

|

Egy rajongó összerakott 1700 kameraállást, melyek segítségével a klasszikus Resident Evil 2 élhető újra.

Hirdetés

A Resident Evil remake-ek nagyon jól beváltak a Capcomnak. A klasszikus horrorcímek újratálalása kétségtelenül új életet lehet a franchise-ba, de vannak apróságok, amiket elvesztettünk a modernizálás útja során. Ezek között ott van a fix kameranézet is.

A klasszikus Resident Evil karaktereket úgynevezett tank irányítással, fix nézőpontokból szemlékve irányíthattuk annak idején. Mivel ez némileg korlátozottabb látóteret adott, mint a TPS nézet (és technológiailag régen szebb grafika is készülhetett így a statikus hátterekke), így könnyebb volt elrejteni dolgokat és feszültséget kelteni a játékosban. Ezt a feszültséget hozza vissza az RE2R Classic mod most, amelyet minden régivonalas rajongónak érdemes lesz kipróbálnia.

Hirdetés

A modcsomag alapvetően nem túl bonyolult: visszakapjuk a régi tálalást, így ismét fix kameranézetes nézőpontból élvezhetjük a játékot. Ez azonban egy fokkal komolyabb meló, mint gondolnánk, hiszen, amikor egy karakter elhagyja az adott kamera képét, akkor váltani kell a következőre. Emiatt az alkotónak, alphaZomegának 1700 képet kellett összeállítania.

Ez még egy profi fejlesztőcsapatnak sem lenne könnyű meló, de ő egyedül vitte véghez mindezt, az eredmény alább szemlélhető:

Akit érdekel a végeredmény, és így is kipróbálná a remake-et, az itt megtalálja az RE2R Classic fájljait.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)