Hirdetés

Ezek a Diablo IV második szezonjának legfontosabb változásai

|

Rengeteg minden átalakul majd a hamarosan érkező patchcsel, így hát összeszedtük azokat, amikre érdemes lehet figyelnetek.

Hirdetés

Hamarosan elrajtol a Diablo IV második szezonja, amely remélhetőleg visszacsábítja majd azokat a játékosokat, akik nagyot csalódtak az első etap során eszközölt frissítésekben, amelyek kis híján tönkretették a játékot. A jövő héten érkező update elég sok változást hoz majd, a Blizzard több mint 10 ezer szóban foglalta össze.

Tekintve, hogy nem mindenki szeretné magát egy ekkora anyagon átrágni, az alábbiakban sorra vesszük a legfontosabb változtatásokat, amelyek azoknak a játékosoknak is érdekesek lehetnek, akik már jó ideje otthagyták a dark fantasy ARPG-t, ám most visszatérnének Sanctuary világába.

Hirdetés

A közelgő frissítéssel sokkal könnyebbé válik majd a sokak által kritizált, néha igen nehézkes inventory menedzsment. A tárgyakat mostantól megjelölhetjük kedvencekként, így azokat véletlenül sem fogjuk tudni eladni vagy beolvasztani. Amellett hogy a ládákban is sokkal egyszerűbben igazodhatunk el, bizonyos kulcsszavak és szűrők alapján is rákereshetünk majd a bennük lévő tárgyakra, ezzel könnyítve a szelektálási folyamatokat.

A tartalomgyártóknak, vagy éppen az anonimitásukat megőrizni vágyóknak is kedvez majd a frissítés, hiszen bevezetésre kerül a streamer mód, melynek értelmében azok a játékosok, akik szeretnék elrejteni az azonosítójukkal kapcsolatos információkat, például a karakter- vagy a Battle.net-es nevüket, ezt könnyen megtehetik majd a beállításokban.

Megérkezik az automatikus mozgás is. Ennek értelmében az ehhez kapcsolt gomb lenyomásakor folyamatosan abba az irányba haladhatunk majd, amerre a kurzorunk is mutat, egészen addig, amíg ezt meg nem szakítjuk valamilyen egyéb művelettel.

Egyébként olyan további praktikus dolgok kerülnek még implementálásra, mint a kicsinyített minimap, ami így egy sokkal szélesebb terület megjelenítésére lesz képes, illetve két további karakterslot, immáron tizenkettőre növelve ezek számát.

A drágaköveket illetően fontos, hogy többé nem a szokásos forrásokból hullanak majd, ezeket az ékszerészeknél készíthetjük el a megfelelő töredékek leszállításával, amiket a drágakövek helyett gyűjthetünk majd be. Jó hír, hogy ezek mostantól nem fognak helyet foglalni a raktárunkban, hiszen a "Materials" fül alatt kerülnek majd leltárba, ráadásul az elkészített drágaköveket vissza is forgathatjuk majd töredékekké.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Több probléma volt a lovaglással is, amin szintén finomítottak a fejlesztők. A hátasok általános reakciókészsége jelentősen javul majd, de a Blizzard szerint a különböző tereptárgyakban való elakadásuk is sokkal kevésbé lesz jellemző a közelgő frissítéstől fogva. Az akadályok felett innentől automatikusan átugratnak majd a lovak, így erre nem kell külön figyelmet fordítanunk. Míg a hátasok alaptempója 14%-kal növekedett, addig a maximális sebességük nem változott, de jó hír, hogy ennek eléréséhez már nem kell teljesen a képernyő sarkába vinnünk a kurzort.

A World Tierekben is eszközöltek némi változtatást. Míg a Tier I és II maradt ugyanaz, addig a III-as és IV-es szinteken sokkal ritkább cucokkal találkozhatunk, emellett pedig extra kraftoláshoz szükséges alapanyagokat is begyűjthetünk majd.

A kazamaták látványvilágán és kialakításán is alakítottak picit a Blizzard fejlesztői. Ezzel elsősorban a folyamatos backtrackingen és a sablonos területeken akartak javítani, de hozzátették, hogy kiemelt figyelmet fordítanak majd a közösségi visszajelzésekre, mivel nem biztos, hogy ezek a változtatások mindenki megelégedésére szolgálnak.

Az endgamet illetőleg is módosult néhány dolog, itt elsősorban komolyabb lootra számíthatunk, cserébe viszont a bossok is nagyobbat vernek majd ránk. Úgy alapjáraton is könnyebb lesz az XP szerzés, illetve a mellékküldetések is értékesebb jutalommal szolgálnak majd.

Természetesen ez csak a töredéke a játékot érintő változtatásoknak. Ha kíváncsiak vagytok a teljes listára és minden részletre, akkor keressétek fel a Blizzard oldalát. A frissítés október 17-ével kerül a játékba, és ezzel hivatalosan is kezdetét veszi majd a második szezon, remélhetőleg sokkal jobb és kevésbé frusztráló formában, mint az előző.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)