Hirdetés

Ezek az Xbox-játékok érkezhetnek először PlayStationre és Nintendo Switchre

|

A külföldi sajtó gyakorlatilag tényként kezeli, hogy legalább három játékkal már idén közelebbi ismeretséget köthetnek a rivális konzolok tulajdonosai.

Hirdetés

Néhány alkalommal előfordult már, hogy valamely, a Microsoft támogatásával megszületett, esetleg egyenesen a redmondiak által kiadott játék más platformra is ellátogatott a PC-n és a mindenkori Xbox konzolokon túl. Remek példa erre a némi késéssel Switchre is kiadott Ori and the Blind Forest, illetve annak folytatása, az Ori and the Will of the Wisps a Moon Studiostól. De ugyanígy említhetnénk a Studio MDHR bitang nehéz, oldalra scrollozós run and gun játékát, a Cupheadet, melyből idővel switches és PS4-es változat is készült. És akkor ott van még a 2022-es As Dusk Falls, amit a Microsoft finanszírozott és adott ki, de rövidesen Playstation 4-re és PlayStation 5-re is megjelenik.

Az elmúlt hét szivárgásai alapján azonban ennél is továbbmegy egy Microsoft, vagyis már házon belül fejlesztett, first party címeket szeretne több játékoshoz eljuttatni, beleértve azokat is, akik a konkurens konzolok valamelyikét tekintik elsődleges platformjuknak.

Hirdetés

A The Verge úgy tudja, idén három alkotás evez majd idegen vizekre: a sort az Obsidian különleges látványvilágú kaland- és szerepjáték hibridje, a Pentiment, valamint a Tango Gameworks ritmikus akciójátéka, a Hi-Fi Rush nyitja. Hozzájuk csatlakozik majd valamikor később az év folyamán az a Sea of Thieves, amely magasan a legnépszerűbb szolgáltatásalapú játéka a Microsoftnak.

Hogy az oldal értesülései helytállóak-e, arra várhatóan csütörtök este kapunk választ, amikor is Phil Spencer két legközelebbi munkatársa, Sarah Bond és Matt Booty társaságában felvázolja, hogy milyen stratégiát kíván követni az elkövetkező években az Xbox.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)