Hirdetés

Ezek lennének minden idők legikonikusabb videojátékos karakterei?

|

A BAFTA megszavaztatta, érdekes eredmény született.

Hirdetés

A British Academy of Film and Television Arts, vagyis a BAFTA minden évben megtartja a videojátékos díjátadóját is, tavaly például a God of War Ragnarök kapta a legtöbb jelölést, mégsem a Santa Monica Studio sikerjátéka volt az, amelyik megkapta a legrangosabb elismerést.

Az idei díjkiosztót április 11-én tartják, és a jelöltek listája alapján a Baldur's Gate 3-nak, az Alan Wake 2-nek és a Marvel's Spider-Man 2-nek is megvan az esélye a tarolásra. Mivel ez a 20. BAFTA Game Awards lesz, a szervezők úgy döntöttek, hogy megszavaztatják minden idők legikonikusabb videojátékos szereplőit. Világszerte több mint négyezren voksoltak, az eredmény pedig meglepő lett.

Hirdetés

Tekintve, hogy mekkora kultusza van Mariónak (elég csak arra gondolni, hogy a Super Mario Bros.: A film a legtöbb bevételt termelő játékadaptáció, és a második legsikeresebb animációs film lett), valószínűleg sokan számítottak rá, hogy kedvenc bajszos figuránk fog az élen állni, de nem így lett. És mondunk még sokkolóbbat: Ríviai Geralt, Shepard parancsnok, Gordon Freeman vagy éppen Sam Fisher be sem kerültek a top 20-ba. Így néz ki a BAFTA közönségszavazásának toplistája: 

  1. Lara Croft (Tomb Raider)
  2. Mario (Super Mario)
  3. Agent 47 (Hitman)
  4. Sonic (Sonic)
  5. Sackboy (LittleBigPlanet)
  6. Pac-Man (Pac-Man)
  7. Link (The Legend of Zelda)
  8. Master Chief (Halo)
  9. Kratos (God of War)
  10. Shadowheart (Baldur's Gate 3)
  11. Arthur Morgan (Red Dead Redemption 2)
  12. Pikachu (Pokémon)
  13. Steve (Minecraft)
  14. Solid Snake (Metal Gear Solid)
  15. Crash Bandicoot (Crash Bandicoot)
  16. Cloud Strife (Final Fantasy VII)
  17. Asterion (Baldur's Gate 3)
  18. Kazuma Kiryu (Yakuza)
  19. Ellie Williams (The Last of Us)
  20. Nathan Drake (Uncharted)

Ti mit szóltok a fenti névsorhoz? Kiket nem tartotok odaillőnek és kikkel bővítenétek?

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)