-

Bocsánatot kért a Microsoft a GDC után rendezett botrányos bulija miatt

|

Miután megtartotta a játékipar női szereplőit méltató éves rendezvényét a Microsoft, nem minden résztvevőnél vette ki jól magát, hogy az esti partira lengén öltözött táncoslányokat is szerveztek.

Csökkentett áron, ráadás játékkal várnak az utolsó régi PS4 modellek! Hirdetés

Bár egyre több olyan, a játékiparhoz kapcsolódó esemény van, ami rengeteg show-elemmel arra törekszik, hogy lenyűgözze a látogatókat, a minden évben megrendezett Game Developers Conference egy kicsit más. Ilyenkor inkább azért gyűlnek össze a játékfejlesztők, hogy egy nyugodtabb, profibb környezetben építhessenek új kapcsolatokat és oszthassák meg egymással a játékokkal kapcsolatban szerzett tudásukat. Ezért is sikerült nagyon rosszul az egyik buli, amit a Microsoft szervezett a résztvevőknek.

Hirdetés

 A konferencia szellemiségétől ugyanis nagyon távol állt, hogy a parti helyszínét lengén öltözött, iskoláslány-jelmezes táncoslányokkal töltötték meg. A helyzet iróniáját az adta meg igazán, hogy csupán néhány órával korábban rendezték meg a Microsoft éves Nők a Játékiparban ebédjét, ahol idén például arra kértek női játékfejlesztőket, hogy osszák meg sikertörténeteiket, ezzel is bátorítva a női szakembereket, hogy merjenek a játékipar valamelyik szereplőjéhez csatlakozni. A helyzet visszásságát többen is észrevették a partin, az erről írt fényképes Twitter-üzeneteik pedig hamar eljutottak a Microsoft felsőbb vezetőihez is.

Először az Xbox marketingfőnöke, Aaron Greenberg írt az üggyel kapcsolatban a Twitteren: "Nagyon csalódott vagyok, ezt utólag megbeszélem a csapattal." - fogalmazott röviden, de Phil Spencer későbbi nyilatkozatai is hasonló hangnemet ütöttek meg. "Egy Xbox-szervezésű eseményen úgy képviseltük az Xboxot és a Microsoftot, ami úgy gondoljuk, nem egyezik az általunk vallott értékekkel. Egyértelműen helytelen volt és ezt nem fogjuk eltűrni. Tudom, sokaknak csalódást okoztunk, és személyesen vállalom, hogy a jövőben ennél jobban tartjuk magunkat a normáinkhoz. Biztosítanunk kell, hogy a sokszínűség és a nyitottság központi szerepet játsszon a mindennapi üzleti tevékenységünkben és a központi értékeink kialakításában is. Ennél jobbak leszünk a jövőben." - írta az Xbox-részleg feje, ezt pedig később egy nyilvános, de elsősorban a kollégáinak küldött körüzenetben is kifejtett.

A bocsánatkérés persze csak akkor ér valamit, a következő buli szervezői is emlékezni fognak rá, mi megfelelő és mi nem egy profinak szánt rendezvényen.

Hirdetés

Te mit gondolsz?

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!