Hirdetés

Hearthstone-ra és Magicre tanítják a Google bajnokverő mesterséges intelligenciáját

|

A go után új kihívás elé néz a Google alá tartozó Deepmind és a nemrég komoly sikert elérő mesterséges intelligenciájukat két népszerű kártyajátékra akarják megtanítani.

Hirdetés

Még a go-világbajnokot is elszomorította, olyan jól megtanulta a társasjátékot a Deepmind mesterséges intelligenciája, az Alphago. Ezután az önmagukat tanító MI-ket készítő kutatók újabb játékok után néznek és ugyan volt róla szó, hogy megpróbálkoznak a StarCrafttal, végül más mellett döntöttek.

A következő projektjük keretein belül a Hearthstone mellett a nagyobb múltra visszatekintő Magic: The Gathering lesz a két következő játék, amit az alapoktól próbálnak megismertetni az általuk írt programmal. Persze ahhoz, hogy ezekben sikeresek lehessen bármilyen mesterséges intelligencia, először meg kell tanulnia, mennyire erősek az egyes kártyák. Így a Deepmind számára a legnagyobb kihívás egy olyan program megírása és tökéletesítése lesz, ami nem csupán a lapok olyan, számosítható tulajdonságait képes megérteni, mint például a manaköltségük, vagy egy minion életereje és támadási értéke, hanem idővel meg tudja tanulni, mit jelentenek a lapokra írt szöveges szabályok is.

Ahogy a fenti képen láthatjátok, a program jelenlegi verziója már helyesen le tudja fordítani a Madder Bomber szövegét a mesterséges intelligencia számára is értelmezhető kóddá. Viszont mivel ez a program is úgy tanul, hogy folyamatosan újabb és újabb lapokat elemez, így még vét hibákat, ahogy például a képen a Preparation esetében is tette.

Mit gondoltok, ezeket a játékokat is leigázza majd a mesterséges intelligencia?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)