Hirdetés

Hamarosan bebizonyítja a Denuvo fejlesztője, hogy a védelem nincs rossz hatással a géped teljesítményére

|

Sokan ekézik napjaink legnépszerűbb piszkálásvédelmi megoldását, a Denuvót, de készítője igyekszik eloszlatni a tévhiteket.

Hirdetés

Bár sokáig kifogott a kalózokon, végül sikerült áthatolni a Denuvo védelmén - igaz, a fejlesztő Irdeto sem állította, hogy a játékok feltörhetetlenek a megoldás alkalmazása esetén. Most néha heteket, hónapokat kell várni, mire megjelenik egy játék crackelt verziója, ami épp elég arra, hogy a kezdeti eladások jól alakuljanak - aki elég türelmetlen, fizetni fog.

Sokan támadják viszont a Denuvót azért, mert állítólag erősen terheli a gépeket, és a becsületes játékosok szenvednek emiatt. Az Ars Technicának adott interjújában igyekezett az Irdeto videojátékokért felelős ügyvezetője megvédeni a megoldást.

Hirdetés

Steve Huin sérelmezte, hogy a játékosok nem látják a Denuvo pozitív hatásait, azt, hogy mivel nagyobb a kiadók bevétele, több, minőségi játék jöhet, és a programmal szeretnék az iparágat jobbá tenni.

Reagálva a vádakra, miszerint a Denuvo rontja a játékok teljesítményét, elmondta, hogy a független összehasonlítások pontatlanok, mivel a játékosok szinte soha nem jutnak hozzá a játékok pontosan ugyanazon verziójú, védett és védelem nélküli változatához: mire deaktiválásra kerül a Denuvo, megjelenik számos javítás is, így nem feltétlenül a program hiánya okozza a pozitív változást.

Hogy ezt bizonyítsa, a cég az általa megbízhatónak ítélt médiumoknak elküldi a játékok szinte pontosan ugyanazon verzióját védelemmel és anélkül, és reméli, a szakértők így be tudják bizonyítani az olvasóknak, hogy nem volt miért aggódniuk. A kezdeményezés indulási időpontja még nincs kitűzve.

A Denuvót a legtöbb fejlesztő korlátozott ideig licenceli, majd eltávolítja játékából, épp azért, mert ha már pár hónapig védett egy-egy cím, hoz annyi bevételt, amennyi kell a befektetett pénz megtérüléséhez - vagy nem, és akkor kár tovább fizetni a védelemért.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)