Hirdetés

Hivatalos: nem lesz E3 sem jövőre, sem máskor, örökre befellegzett a legrangosabb gamerexpónak

|

Az Electronic Entertainment Expo mögött álló ESA végleg bedobta a törülközőt.

Hirdetés

Többször is megkongatták már a vészharangot az E3 felett, ám ezúttal maguk a szervezők jelentették be, hogy nincs tovább, a The Washington Postnak eljuttatott közleményük alapján úgy döntöttek, hogy miután több mint két évtizeden át házigazdái voltak az amerikai és a globális videojáték-ipar legfontosabb bemutatójául szolgáló rendezvénynek, nem csinálják tovább, itt és most véget ér az expó története.

Minderre azután került sor, hogy az ESA (Entertainment Software Association) és a szervezésbe beszállt ReedPop szeptember elején bejelentették rövid életű együttműködési megállapodásuk felbontását.

Hirdetés

Akkor az ESA elnöke és ügyvezetője, Stanley Pierre-Louis szerint még számos további forgatókönyv az asztalon volt a helyszínváltástól a formátum átdolgozásáig, ám a jelek szerint nem vezettek eredményre az iparág meghatározó szereplőivel folytatott egyeztetések.

Pierre-Louis a következő szavakkal indokolta az E3 beszántását, amit először 1995-ben, utoljára pedig 2019-ben (látogatható formában), illetve 2021-ben (digitális rendezvényként) tartottak meg:

"Tisztában vagyunk vele, hogy a teljes iparág, a játékosok és az alkotók egyaránt szenvedélyesen szeretik az E3-at. Mi is osztozunk ebben. Tudjuk, hogy nehéz búcsút inteni egy szeretett rendezvénynek, de ez a legjobb, amit tehetünk, figyelembe véve az új lehetőségeket, amelyeken keresztül az ipar elérheti a rajongókat és a partnereket."

"Az utóbbi években meghívott rajongók is részt vehettek rajta, de [az E3] igazából egy marketingeszköz és egy üzleti modell volt az ipar számára, amelyen keresztül információval lehetett ellátni a világot az új termékekről. A vállalatok ma már számos különböző módon el tudják érni a fogyasztókat és üzleti partnereiket, beleértve a saját bemutatóikat."

Ebben nem téved, hiszen a koronavírus-járvány által teremtett új helyzetre lassan és rosszul reagáló ESA által üresen hagyott vákuumot hamar kitöltötte a Geoff Keighley és az ő nevével fémjelzett Summer Game Fest. De a konzolgyártók és a játékkiadók sem tétlenkedtek, jellemzően digitálisan megtartott prezentációk, livestreamek formájában harangozták be újdonságaikat, és tesznek így a mai napig.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)